Mindenmás

Napi pakk, hétfő: ismét kisüt a nap, újra lehet közlekedni a rakparton, ezen a napon lépett először ember a Holdra

Munkába menet még oda kell figyelni az úton, de már lehet hajtani a rakparton. Ma van Carlos Santana szülinapja, egy igazi rock’n’roll hétfő reggeli kávéja mellé pedig összeválogattuk a legfontosabb hétindító tudnivalókat neked.

A MAI, SZEGEDI NÉVNAPOSOK

Illés, Aurél, Éliás, Elton, Gyöngyi, Jeromos, Margaréta, Margit – Isten éltessen Benneteket!

MA SZÜLETTEK

  • Ma 73 éves Carlos Santana mexikói származású, amerikai rockgitáros, zeneszerző, énekes – rengeteg koncertet kívánunk még neki!
  • 125 éve született Moholy-Nagy László magyar fotográfus, konstruktivista festő, ipari formatervező, a Bauhaus iskola kiemelkedő tanára, a kísérleti filmek egyik magyar úttörője
  • 121 éve látta meg a napvilágot Náray Szabó István vegyészmérnök, a saválló beton és a mozaikparketta-ragasztó eljárás feltalálója.
  • 51 éve július 20-án Neil Armstrong és Edwin Aldrin sima leszállást teljesítettek a Holdon, ezzel a történelem folyamán először ember lépett a Holdra
  • …éééés ki nem hagyhatjuk, de ma ünnepli 40. szülinapján Gisele Bündchen szupermodell!

VÉGRE KISÜT A NAP SZEGEDEN

Csak óvatosan munkába menet: a reggeli órákban páraképződés miatt nem lesznek jók a látási viszonyok, sőt az utak is csúszóssá válhatnak. Napközben már a napsütésé lesz a főszerep, szóval visszatér a nyár a Napfény Városába!

ISMÉT AZ AUTÓSOKÉ A RAKPART

A hétvégén bringások gyorsultak a Huszár Mátyás rakparton, szombaton bárki csatasorba állhatott, vasárnap jött a profik futama, hétfőtől azonban már újra lehet parkolni és autóval is közlekedni a rakparton.

A HÉTVÉGE LEGFONTOSABB HÍRE

Ha hírmentes hétvégét tartottál, akkor nem árt tudnod, hogy augusztustól kétmilliárdos támogatást kaphatnak a kkv-k azért, hogy sikeresebbek lehessenek a külpiacon.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb