Környezettudatosra kapcsolt a szegedi Pizzamonster
Ezentúl csakis környezettudatos, 100%-ban újrahasznosított dobozokban szállít a szegedi Pizzamonster Streetfood ‘n Grill, akik pár napja a pizza- és burgerdobozok mellett még a szívószálakat is lecserélték.
A környezetromboló műanyag megoldás helyett Szegeden először szalmaszálból készült eszközöket vetnek be az étteremben.
“Egy szívószál használati ideje átlagosan 20 perc, míg a lebomlási ideje akár 500 év is lehet” – nyilatkozta Mizsik Attila tulajdonos, aki szeretne példát mutatni mind a vendégek, mind a szegedi vendéglátósok számára, mint kifejtette: “itt az ideje, hogy mindannyian átértékeljük az életmódunkat.”
A Pizzamonster franchise és a hamarosan újranyíló Kiskakas Csárda tulajdonosa azt szeretné, ha az egész szakma egy emberként lépne fel az ökotudatos gondolkodásmód terjesztése érdekében, mint mondta, a csakis újrahasznosított anyagokból készülő dobozok és a szalma-szívószálak csak az első lépést jelentik.