Mindenmás

A szántóföldön menekült a letartóztatott román embercsempész

Szombaton hajnalban szeretett volna 12 migránst Nagylakról Ausztriába csempészni egy román férfi, azonban egy igazoltatás során lebukott. Ekkor egy szántóföldön futva próbált elmenekülni, de a százméteres síkfutás open air számát a magyar rendőrök nyerték.

A csempész megbízásra szállította volna a bevándorlókat Ausztriába, de Nagylak közelében igazoltatták volna, ám a férfi kiugrott az autóból, és az úttesten átszaladva, a szántóföldön a mobiltelefonját is eldobva megkísérelt elmenekülni. Mintegy 50 méteres üldözést követően a rendőröknek sikerült a férfit elfogniuk. Az általa szállított személyek közül tízen szír, ketten palesztin állampolgárságúnak vallották magukat, de egyikőjük sem rendelkezett a Magyarországon történő tartózkodáshoz, illetőleg az országba történő belépéshez szükséges feltételekkel.

Az eljárás során a gyanúsított által vezetett gépkocsi kesztyűtartójában 2 db tasakban fehér színű port találtak, amelyről a gyorsteszt megállapította, hogy kokaint tartalmaz. A férfi ellen Az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult eljárás, most egy hónapra elrendelték a letartóztatását.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb