Mindenmás

Ínyenc finomságokkal hűsítik magukat a Szegedi Vadaspark tigrisei

Ínyenc finomságokkal hűsítik magukat a Szegedi Vadaspark tigrisei. A 15 éves testvérpár egy évtizeddel ezelőtt Rigából került a Napfény Városába. A szibériai, két mázsás vadak nagyon lusták a kánikula pedig csak még inkább azzá teszi őket.

Gondozójuk elmondása szerint nyugalmukból csak az állatorvos képes őket kiugrasztani. Borisz és Igor naponta fejenként 8-8 kiló húst fogyasztanak el, ezt az esti órákban kapják meg. A nagy melegben azonban néha ők is kivételt képeznek, ami azt jelenti, hogy az állatkert dolgozói a nap folyamán különleges hűsítővel kedveskednek nekik. A legutóbbi alkalommal például egy-egy két kilós jégtömbbe zárt falatkákkal boldogították őket, amely heringet, húslét és lóhúst is tartalmazott. A nagymacskák a csemegét 30 perc alatt eltörölték.

Fotó: Szabó Dávid – Szeged365.hu

Endrédi Lajos ismertette: a tigrisek egyébként mindössze 8-10 évig élnek, a Vadasparkban való ellátás azonban hosszabbá teszi az életkorukat, ami azt jelenti, hogy 15 esztendőt is képesek lehúzni a jó körülmények és a kedves gondoskodásnak köszönhetően.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb