Mindenmás

Jön a hosszú hétvége, megnövekszik majd a forgalom a magyar utakon

Az augusztus 20-ai hosszú hétvége miatt megélénkülhet a forgalom a hazai gyorsforgalmi utakon, különösen az M3-as és az M7-es autópályákon – áll a Magyar Közút közleményében. Ha te is terveztél egy jó kiruccanást a Balatonra, akkor érdemes időben elindulnod.

A Közút szerint az augusztus 20-ai hosszú hétvége miatt előreláthatóan az M7-es autópályán a Velencei-tó és a Balaton irányába növekedhet meg még a szokásosnál is jobban a forgalom, ugyanakkor más közkedvelt turisztikai célpontokhoz vezető közutakon, főleg gyorsforgalmi utakon is nagyobb forgalom és telítettebb sávok várhatóak.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. ezért felhívja a közlekedők figyelmét arra, hogy a következő napokban is körültekintően vezessenek, a telítettebb gyorsforgalmi- és főutakon tartsák be a megfelelő követési távolságot, hogy elkerülhessék a ráfutásos baleseteket, számoljanak hosszabb menetidővel és utazás előtt mindenképpen tájékozódjanak az aktuális forgalmi helyzetről a társaság Útinform szolgálatának weboldalán, a www.utinform.hu-n, de érdemes navigációs alkalmazásokat is használniuk az optimális útvonaluk megtervezéséhez.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb