Mindenmás

A vízvezetéken keresztül robbantotta volna fel rokonait a Csongrád-Csanád megyei Bruce Willis

“Jogomban áll a vezetéket felrobbantani, hogy megtudjam, hol van a másik vége” – ezt hangoztatta a kiérkező rendőröknek a Hódmezővásárhely közeli településen a férfi, aki épp egy gázkeveréket tartalmazó flakonnal és egy ronggyal a kezében tartott a kiásott vízvezetékhez.

Megvan az a jelenet az akciófilmekből, amikor a főhős a robbanás helyszínétől távolodva a detonáció pillanatában nem néz hátra? Azt nem tudjuk, hogy a Hódmezővásárhely közeli településen is így járt volna-e el a férfi, mindenesetre nagyon elhatározta, hogy a telkén áthaladó vízvezetékbe gázt vezet, amit meggyújt majd.

A ház levegőbe repítésével egyébként a szomszédban lakó unokahúgát fenyegette meg a férfi a Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség közleménye szerint. A vitát az váltotta ki, hogy a vádlott szerint az ő vezetékéből lopták a vizet a rokonok, emiatt több sms-t is küldött a szomszédban lakó hölgynek, hogy szüntesse meg a leágazást.

Az ügyészség közleménye szerint  2020. február 23-án a délelőtti órákban ismételten egy szöveges üzenetet küldött a szomszédban lakó unokahúgának. Az üzenet tartalma szerint a vádlott talált egy csövet, amely tőle vezet valahová, és abba gázt fog vezetni, hogy meggyújtsa és felrobbantsa, kiderítve így, hogy hol a cső másik vége.

KOMOLYAN GONDOLTA

Az ijedt unokahúg értesítette a rendőröket, akik azt tapasztalták, hogy a vádlott éppen egy gázkeveréket tartalmazó flakonnal és egy ronggyal a kezében tart a kiásott vízvezetékhez, és a rendőröknek is azt hangoztatta, hogy neki joga van ahhoz, hogy a vezetékbe gázt vezetve azt felrobbantsa, mert így akarja kideríteni, hogy hol a cső másik vége. Közölte azt is a rendőrökkel a férfi, hogy inkább börtönbe megy, de véghez viszi, amit eltervezett. 

Mindenesetre kiderült, hogy a flakonban lévő gáz mennyisége nem lett volna elég detonáció okozásához, a rendőröket azonban a körülmények arra késztették, hogy intézkedjenek az esetleges közveszéllyel járó esemény elhárításáról.

A járási ügyészség közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt emelt vádat a férfival szemben. A vádemeléskor letartóztatásban levő vádlott bűnösségéről a Hódmezővásárhelyi Járásbíróság fog dönteni.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb