Közélet

Gémes László: Szent István életműve még mindig iránymutató, kapaszkodó

Az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban az Árpád-emlékműnél tartotta a Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat a Szent István napi ünnepi megemlékezését és díjátadó ünnepségét. Az eseményen a megyei közgyűlés elnöke úgy fogalmazott: Szent István élete múlt, de egyben jövő is.

A megyei elnök hangsúlyozta, hogy „Szent István királyunk legfontosabb intézkedései közé tartozik a tíz első egyházmegye megalapítása, a keresztény Magyarország alapjainak letétele.”

Gémes László úgy véli, hogy a kenyér az életet a megélhetést és az otthont szimbolizálja. Az augusztus 20-i állami ünnepen a nemzeti színű szalaggal átkötött kenyérrel fejezzük ki, hogy az élet és a haza összekapcsolódik.

Az ünnepi megemlékezés után átadták az idei megyei kitüntetéseket. A díjazottak névsora a Csongrád-Csanád Megyei Közgyűlés oldalán olvasható.

A rendezvényen ünnepi beszédet mondott Farkas Sándor, az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes is. Az új kenyeret Gémes László elnök és Makra József Ópusztaszer Polgármestere szegte meg.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb