Hirdetés
Hirdetés
9.4 C
Szeged
2021, január 23., szombat

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Kezdőlap Közélet Gémes László: Szent István életműve még mindig iránymutató, kapaszkodó

Gémes László: Szent István életműve még mindig iránymutató, kapaszkodó

Az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban az Árpád-emlékműnél tartotta a Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat a Szent István napi ünnepi megemlékezését és díjátadó ünnepségét. Az eseményen a megyei közgyűlés elnöke úgy fogalmazott: Szent István élete múlt, de egyben jövő is.

A megyei elnök hangsúlyozta, hogy „Szent István királyunk legfontosabb intézkedései közé tartozik a tíz első egyházmegye megalapítása, a keresztény Magyarország alapjainak letétele.”

Gémes László úgy véli, hogy a kenyér az életet a megélhetést és az otthont szimbolizálja. Az augusztus 20-i állami ünnepen a nemzeti színű szalaggal átkötött kenyérrel fejezzük ki, hogy az élet és a haza összekapcsolódik.

Az ünnepi megemlékezés után átadták az idei megyei kitüntetéseket. A díjazottak névsora a Csongrád-Csanád Megyei Közgyűlés oldalán olvasható.

A rendezvényen ünnepi beszédet mondott Farkas Sándor, az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes is. Az új kenyeret Gémes László elnök és Makra József Ópusztaszer Polgármestere szegte meg.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Legfrissebb

- Hirdetés -