Közélet

Orbán Viktor: Újabb tiltó intézkedésekre lesz szükség a járvány miatt

A miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában fogalmazott úgy, hogy a legnagyobb veszély továbbra is a koronavírus-fertőzés behurcolása, ezért szükség lesz újabb tiltó intézkedésekre.

A kormányfő arra kért mindenkit, hogy “déli irányba” ne foglaljon nyaralást szeptember 1-je után, mert az “bele fog ütközni a határvédelmi intézkedésekbe”. Hangsúlyozta: fel kell lépni a vírus behurcolása ellen. Felidézte: nyáron bevezették az egyes országok fertőzés szerinti osztályozását, de szeptember 1-jétől nem lehet fenntartani ezt a rendszert és szigorítások jönnek.

“Nem mondom, hogy satu, de ahhoz közeli állapot fog beállni” – jelentette ki. A kormányfő hangsúlyozta: nem szólhat bele a magyar emberek személyes életvezetésébe, szokásaiba, nyaralási terveikbe, de kellő óvatossággal és tisztelettel arra kér mindenkit, hogy “déli irányba szeptember utánra ne foglaljon, szervezzen, ne képzeljen el magának nyaralásokat, mert az bele fog ütközni a határvédelmi intézkedésekbe”.

Fotó: portfolio.hu

Orbán Viktor a műsorban kiemelte: bár a vártnál sikeresebbnek látta az átállást a digitális oktatásra tavasszal, a személyes találkozáson alapuló oktatási rendszer tudja leginkább szolgálni a nevelési, pedagógiai célokat. Ezért mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy elkerüljük a szokásostól eltérő oktatást és megvédjük a hagyományos, iskolai jelenléten alapuló tanítást – fogalmazott. Hozzátette: a vírussal szemben az idősek a legkiszolgáltatottabbak, ezért nagyon fontos, hogy megvédjék őket a fertőzéstől.

Szeptember közepére várható a gazdaság növekedését támogató új terv

A miniszterelnök elmondta: csütörtök délután gazdaságpolitikai megbeszélést tartott az összes érintett miniszterrel és szakértővel, ahol megrendelést adott le a teljes magyar gazdaságpolitikai szakértői gárdának.

Azt kérte, hogy az összes, az elmúlt hetekben miniszteriális és szakmai műhelyben készült javaslatot “fésüljék egybe, és szeptember közepére legyen logikus, sok-sok tucatnyi intézkedést is tartalmazó növekedési tervünk”. Hozzátette: számításai szerint szeptember közepére “minden szükséges politikai és kormányzati döntéshozatali fórumon átmegy” az a két évre szóló terv, amely szerint a 2020-as év negyedik negyedévét, 2021-et és 2022-t irányítja majd a kormány.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb