Sport

Pénteken rajtol a kézilabda NB1, mégis sok még a bizonytalanság

Az új idény úgy rajtol el pénteken, hogy nem tudni, milyen lesz az ütemterv. Az biztos, hogy az első fordulóban, pénteken az örök rivális Telekom Veszprém hazai pályán fogadja a Budaörsöt, a MOL-PICK Szeged szeptember 2-án, Orosházán indítja a bajnoki szezont.

VÁLTOZATLAN LEBONYOLÍTÁS

A Magyar Kézilabda Szövetség célja, hogy a fordulók sűrítésével decemberig a tervezettnél több mérkőzésre kerüljön sor a férfi és a női bajnokságban.  A lebonyolítás változatlan: a 14 csapat körmérkőzéses rendszerben játszik 26 fordulót, majd az alapszakasz első és második helyezettje vívja a döntőt. December közepe és január vége között elméletileg szünetel a bajnokság a januári, egyiptomi világbajnokság miatt.

A bizonytalanság közepette is nagy meglepetést jelentene, ha nem a Veszprém, a Szeged és a Tatabánya végezne az első három helyen a szezon végén.

NEM VÁLTOZOTT SOKAT A MOL-PICK SZEGED KERETE

Nem volt nagy a játékosmozgás a nyáron a Kékeknél, távozott Jorge Maqueda és Alen Blazevic, érkezett a szlovén balátlövő Borut Mackovsek a Veszprémtől, valamint a jobbszélső Kecskés Dániel a NEKA-tól.

“Gyakorlunk egy teljesen új védekezési stílust, ennek az elsajátítása is szépen halad, ám a tökélesítése sok időt vesz igénybe. Mindenre készülünk, így a meccseken kialakuló speciális helyzetekre is” – nyilatkozta Juan Carlos Pastor vezetőedző.

CÉL A JÓ TELJESÍTMÉNY

A spanyol mester hozzátette, az a céljuk, hogy minden meccsen magas szinten teljesítsenek, függetlenül attól, ki van éppen a pályán.

“Az a legfontosabb, hogy a védekezésünk stabillá váljon, így egyszerű gólokat is tudjunk szerezni. Törekednünk kell arra is, hogy ne legyen labdavesztésünk, és javulnunk kell a visszarendeződésben. A koncentráció fontos, fegyelmezettnek kell lennünk minden helyzetben” – tette hozzá a mester.

A MOL-PICK Szeged mind a négy felkészülési találkozóját megnyerte: a Dabast 38-25-re, az Orosházát 43-27-re, a horvát RK Nexe együttesét pedig előbb 33-28-ra, majd 31-24-re győzte le.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb