Szegedi Arcok

Járványhelyzet ide vagy oda, nem apad a bulizási kedv a szegediek körében: Hungi, Dokk, Jate tripla interjú

Koronavírus ide, koronavírus oda a bulizási kedv nem apadt a szegediek körében – amilyen erősen zártuk a nyarat olyan erősen kezdjük az őszi időszakot is a Napfény Városában. Tovább dübörög a Hungi Vigadó, a Tisza Dokk és holnap megnyitja kapuit a Jate Klub is.

TISZA DOKK, RETRO, SING SING, SPIRIT

KOVÁCS ÁDÁM, ÜZEMELTETŐ:

„Az elmúlt három hónapban a szabályoknak megfelelően minden héten több eseményt is biztosítottunk a szórakozni vágyóknak a szegedi Tisza Dokkon. Ezek 500 fős rendezvények voltak, amelyeket úgy kiviteleztünk, hogy első körben csak és kizárólag az adott 500 főt engedtünk be, ezt követően, ha közülük valaki elhagyta a fedélzetet a helyére új arcok léphettek. A tapasztalatok azt mutatják: a szegediek a koronavírus megfékezésének érdekében bevezetett karantén ideje alatt igen is kiéheztek a minőségi programokon való részvételre és a szórakozásra egyaránt. Éppen ezért a megnyitást követően arra törekedtünk, hogy a színvonal az előző időszakhoz képest ne essen. Azt hiszem kijelenthetem, hogy sikerült. A nyár folyamán ugyanis az ország legismertebb lemezlovasait és előadóit láttuk vendégül és ígérem, hogy ez az előttünk álló időszakban sem lesz másként.”

Kovács Ádám lapunknak elmondta, hogy amíg tart a jó idő, addig a Tisza Dokkon várják a bulizni vágyókat. A hűvösebb, rosszabb idő beköszöntével azonban kezei alatt megnyitja majd kapuit a Retro, a Sing Sing és a Spirit is.

HUNGI VIGADÓ, HÁGI, STÚDIÓ 55

– GÁLOSI GYULA, ÜZEMELTETŐ:

„A koronavírus-járvány kirobbanását követően mindent megtettünk azért, hogy a Hági és a Hungi is talpon maradhasson. A pandémia természetesen minket, vendéglátósokat is nagyon megviselt úgy gazdasági, mint szellemi és lelki értelemben. A járványügyi intézkedések enyhítését követően aztán mindent megtettünk azért, hogy az egységeket biztonságos körülmények között újra megtudjuk nyitni. Ehhez több átalakítást is el kellett végeznünk. A dolgozók és a vendégek, akik egyébként már vágytak a szórakozásra és a kikapcsolódásra szerencsére jól és gyorsan alkalmazkodtak az új helyzethez. A Hágiban először a teraszt használtuk ki a kisebb megmozdulásokra, amelyeket az étkezéssel kötöttünk egybe, így aztán az odalátogatók egy komplex szolgáltatásban részesültek, majd ezt követően a Hungit előbb bár jellegű üzemmódban, majd 500 főre korlátozva, eredeti funkcióját betöltve tudtuk megnyitni. A jó hangulatról hétvégente pedig a rezidens DJ-k gondoskodtak.”

Gálosi Gyula kiemelte, hogy az őszi szezont is hasonlóképp, a szabályokat betartva fogják majd végig vinni addig, amíg csak lehet. A tulajdonos azonban tart attól, hogy a második hullám ismét a vállalkozókat és a vendéglátóegység működését korlátozza majd be leginkább. A Hági, a Hungi és a Stúdió 55 vezetője azonban kiemelte: a cél eddig is és ezután is az egészségmegőrzés és a megfelelő módon való szórakozás és kikapcsolódás biztosítása lesz a szegediek számára.

A szegedi egyetemisták nagy örömére a Tisza Dokk és a Hungi mellett ismét látogathatóvá válik a Jate Klub is. A belváros szívében elterülő szórakozóhely hosszú évek óta a város egyik ikonikus helye és az egyetemisták nagy kedvence.

A bulizni vágyókra azonban itt is ugyanaz a szabály vonatkozik majd, mint bárhol máshol. Mégpedig, belépéskor meg kell tartaniuk egymás között a másfél méteres távolságot, az eseményeken a személyzettel együtt vehetnek majd részt 500-an úgy, hogy ha valaki távozik, a helyre természetesen a közben érkezők közül újakat engednek majd be.

JATE KLUB

KÁNVÁSI TAMÁS, PROGRAMSZERVEZŐ:

„A szórakozóhelyen több kézfertőtlenítő állomást is elhelyezünk majd, emellett a dolgozóinkat a jegyértékesítéskor és a pultoknál is plexifallal óvjuk a munkavégzés alatt. Minden munkatársunk arcpajzsban és maszkban dolgozik majd. Kollégáink és a látogatók lázát is megmérjük a munkakezdéskor és klubba való belépéskor is. Éjszaka egy külön erre a feladatra felkért kollégánk óránként fertőtleníti az ajtókat, kilincseket és a mellékhelyiségeket is. Az ősz folyamán több, neves magyar előadót is vendégül látunk, terveink szerint 20-25 koncertet szervezünk. Érkezik hozzánk a Bohemian Betyars, a Follow the Flow, a Wellhello, Müller Péter Sziámi, az Intim Torna Illegál és több neves magyar fesztiválzenekar is. A hétköznapi rendezvényeinken az egyetemistákat célozzuk meg, pénteken és szombaton pedig szívesen látjuk a szegedi és a térségben élő vendégeinket is. Mindennél fontosabb azonban, hogy mindent megteszünk azért, hogy akik nálunk szórakoznak, biztonságban tehessék ezt, hiszen vendégeink egészsége a legfontosabb.”

A Jate Klub csütörtökön este nyitja meg kapuit:

Fotók: Hungi, JATE Klub, Tisza Dokk FB

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb