Közélet

Elfogadják a külföldi PCR tesztek eredményeit is

A kormány a pénteki ülésén áttekintette a járványügyi helyzetet és az ahhoz kapcsolódó intézkedéseket. A gazdaság működése érdekében engedélyezik az üzleti célú beutazást, valamint arról is döntés született, hogy elfogadják a külföldön végzett PCR teszteket is.

a magyar gazdaság zavartalan működése érdekében az üzleti célú beutazást a továbbiakban engedélyezzük. Megszületett a külföldön végzett tesztekkel kapcsolatos pontosított részletszabályozás is: Magyarországra történő beutazás esetén egy alkalommal, a hazai teszttel egyenértékűnek ismerjük el a schengeni tagállamban készült PCR tesztet is.

SZIGORÚ SZABÁLYOK A SPORT- ÉS KULTURÁLIS RENDEZVÉNYRE ÉRKEZŐKNEK

Az ülésen döntés született arról is, hogy a magyarországi sport rendezvényekre való kiutazás és beutazás szigorú feltételeit kiterjesztik a kulturális rendezvényekre is. Ami pedig a nézőket illeti, a hazánkban megrendezésre kerülő nemzetközi sportesemény, valamint kulturális rendezvény nézője csak akkor léphet be az országba, ha rendelkezik negatív PCR teszt eredménnyel, van a rendezvényre jegye, és aláveti magát egészségügyi vizsgálatnak, valamint köteles a belépést követő 72 órán belül elhagyni az országot.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb