Mindenmás

Hihetetlen balesetet rögzített az M3-as autópálya kamerája

Egészen hihetetlen baleset borzolja a kedélyeket, az erről készült felvétel már intő példaként terjed az interneten. A videót a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kamerája rögzítette szeptember 11-én, az M3-as autópályán.

A videón jól látható, hogy az M25-ös autóútról, az M3-as autópályára felhajtó csomópontnál egy utánfutót vontató pick up hirtelen felindulásból, teljesen szabálytalanul elkezdett megfordulni, és a gyorsforgalmi úton, a menetiránnyal szemben hajtott fel. A baleset időpontjában élénk volt a forgalom az említett útszakaszon, így sajnos egy éppen arra közlekedő személyautónak esélye sem volt az ütközés elkerülésére, és belecsapódott a szabálytalanul közlekedő járműbe. Az ütközés erejétől a pick up utánfutója leszakadt és az árokba csapódott.

A többi sofőr gyors reagálásának köszönhetően szerencsére nem lett az esetből nagyobb baleset, de akár nagyon csúnyán is végződhetett volna, már csak azért is, mert a pick up-ba becsapódó vétlen autóban a 2 felnőtt mellett 4 gyermek is utazott.

A Magyar Közút tájékoztatása szerint az adott csomópontban minden, a tájékozódást, utazást megkönnyítő feltétel adott: előjelző és kötelező haladási irányt jelző táblák voltak a helyszínen, a burkolati jelek és a felhajtó ág vonalvezetése is egyértelműen mutatja a kötelező haladási irányt.

A szakemberek külön felhívják arra a figyelmet, hogy ha eltévesztünk egy lejárót egy gyorsforgalmi úton, soha ne forduljunk vissza, vagy kezdjünk el tolatni. Ezeken az utakon ugyanis sűrűn találhatóak olyan külön szintű csomópontok, amelyeken keresztül biztonságosan lehajthatunk, és megfordulhatunk.

Forrás: Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb