Mindenmás

Pénteken jön a lehűlés

A hét első felében még nagyon kellemes, nyárias melegben lesz részünk, a hét második fele azonban lehűlést hoz, a hőmérséklet 20 fok körül alakul, sőt az előrejelzés szerint az alá is eshet.

Kedden továbbra is sok-sok napsütésre és száraz időre számíthatunk. Helyenként megélénkülhet a keleties szél. Hajnalban 10-16 fok várható. A legmagasabb hőmérséklet azonban még mindig 27 és 32 fok között alakul a megye több településén.

Fotó: Szabó Dávid – Szeged365.hu

Szerdán is a napsütés lesz túlsúlyban, a Dunántúlon takarhatja több felhő a napot. Hajnalban 10-17, délután 28-32 fokot mérhetünk. A légmozgás szinte mindenütt mérsékelt marad.

A legfrissebb számítások szerint csütörtökön napközben érkezhet meg északnyugat felől a lehűlést hozó hidegfront záporokkal, zivatarokkal, feltámadó széllel. Az ország nyugati felében már ekkor visszaesik a hőmérséklet, délen, délkeleten még 30 fok körül alakulnak a maximumok. Pénteken viszont mindenhová megérkezik a lehűlés, 4-13 fokos minimumokra, 17-22 fokos maximumokra számíthatunk, szeles időre van kilátás.

Forrás: idokep.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb