Szegedi Arcok

A szegedi Tandi Flóra és a Gedói Általános Iskola diákjai éneklik a 112-es segélyhívó népszerűsítő kampánydalát

Tandi Flóra és a szegedi Gedói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjai éneklik a 112-es segélyhívó új, népszerűsítő kampánydalát. A projekt a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság „112 – Tudd, hogy segíthess” prevenciós program záróakkordja. A Csak egy hívás című dalban a segélyhívószám került fókuszba, amelynek szövegrészletére a Bűnmegelőzési Osztály írt ki pályázatot.

Tandi Flóra már korábban is foglalkozott társadalmi kérdésekkel a dalaiban. Énekelt már az önvizsgálat fontosságáról a mellrák szűrésének érdekében, de a kapcsolati erőszak felszámolásáról is, éppen ezért mondott örömmel igent a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság megkeresésére.

A projektről részletesen a Szeged365.hu-nak M. Toronykőy Márta rendőralezredes, a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság, Bűnmegelőzési Osztályának vezetője elmondta: az elmúlt két évben nem csak a rendőrség, hanem a mentőszolgálat, a vöröskereszt és a katasztrófavédelem is kiemelten foglalkozott azzal, hogy a megyében tanuló általános iskolások megismerjék a felsorolt egységeket és azok tevékenységét. Ezt különböző tanulmányokon és megmérettetéseken keresztül próbálták átadni. Majd ezt követően az idei évben a projekt zárásaként született meg februárban egy pályázat is, ami keretében a Csak egy hívás című dalhoz kerestetett dalszöveg. A legjobbnak a makói születésű Miklós András bizonyult. A sorokat ezt követően a szegedi Tandi Flóra vitte tovább, aki nem kis szereppel látta el a szegedi Gedói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjait is.

Flóra a lightmedianews-nak beszélt arról, hogy néhány éve a segélyhívó volt az, minek megmenthetett egy életet: “Éppen elindultam otthonról, amikor az ajtómon kilépve vettem észre, hogy a lépcsőház padkáján egy hölgy fekszik eszméletlenül. Próbáltam felkelteni, de sajnos hasztalan, ráadásul nem mertem nagyon megmozdítani, nehogy nagyobb bajt okozzak. Azonnal hívtam a 112-t, részletesen elmondtam, mit tapasztalok, ők pedig küldték a mentőt, amely, mint utóbb kiderült, a hölgy életét mentette meg” – idézte fel a történteket az énekesnő, osztotta meg a blogstar.hu.

Fotó: tiszatajonline.hu

Az énekesnő célja a dallal az, hogy a fiatalabb korosztály is rájöjjön, hogy az emberek gyakran egy hívásnak köszönhetően is megmenthetővé válnak.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb