Mindenmás

“Rumos” rablók rámoltak ki ablakon keresztül egy belvárosi lakást Szegeden

Egy egészen filmbe illő jelenetek után értékeket meglovasító rabló letartóztatását kezdeményezte a Szegedi Járási Ügyészség a nyomozási bíró felé. A szeptember 16 – án, hajnali órákban akcióba lépő férfi fülön csípése állampolgári bejelentés alapján szinte rekordidő alatt sikerült.

A krimibe illő sztoriban a már korábban is a hatóságok látókörébe kerülő gyanúsított a kiszemelt lakásba annak nem megfelelően lezárt ablakán keresztül hatolt be – nyilatkozta az ügyészség. A megalapozott gyanú szerint az elkövető a csak félig leengedett redőnyt sikerrel felfeszítve jutott be, így hatolt a magánlakásba, miközben társa az utcáról figyelt. Szerencsés hajnalnak indult a tolvaj szemszögéből: nem kevesebb, mint nyolc darab női táskát tulajdonított el, a bennük levő értéktárgyakkal; készpénzzel, mobiltelefonokkal együtt. Talán a későbbi lebukásában is szerepet játszhatott az a tény, hogy a “kalózkodásra” is kedvet kapva az asztalon levő rumot is elorozta, majd kiadva társának sietősen távoztak a helyszínről.

A nagy erőkkel akcióba lépő szegedi rendőrök végül a váratlanul gyors állampolgári bejelentés alapján még aznap délelőtt azonosították a férfit, majd az egy szegedi lakóház 4. emeleti, lezárt padlására bújó gyanúsítottat el is fogták. A telefon kivételével az eltulajdonított tárgyakat tőle lefoglalták, így a kár részben megtérült. “A dolog elleni erőszakkal, üzletszerűen, kisebb értékre elkövetett lopás vétsége miatt indult eljárásban már többször büntetett gyanúsított letartóztatására az elrejtőzés ténye és veszélye, valamint a bűnismétlés veszélye miatt tett indítványt. Bűntársa szabadlábon védekezik” – nyilatkozott az ügyészség.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb