- Hirdetés -
- Hirdetés -
13 C
Szeged
2020, október 27., kedd

- Hirdetés -
- Hirdetés -
Kezdőlap Mindenmás "Rumos" rablók rámoltak ki ablakon keresztül egy belvárosi lakást Szegeden

“Rumos” rablók rámoltak ki ablakon keresztül egy belvárosi lakást Szegeden

Egy egészen filmbe illő jelenetek után értékeket meglovasító rabló letartóztatását kezdeményezte a Szegedi Járási Ügyészség a nyomozási bíró felé. A szeptember 16 – án, hajnali órákban akcióba lépő férfi fülön csípése állampolgári bejelentés alapján szinte rekordidő alatt sikerült.

A krimibe illő sztoriban a már korábban is a hatóságok látókörébe kerülő gyanúsított a kiszemelt lakásba annak nem megfelelően lezárt ablakán keresztül hatolt be – nyilatkozta az ügyészség. A megalapozott gyanú szerint az elkövető a csak félig leengedett redőnyt sikerrel felfeszítve jutott be, így hatolt a magánlakásba, miközben társa az utcáról figyelt. Szerencsés hajnalnak indult a tolvaj szemszögéből: nem kevesebb, mint nyolc darab női táskát tulajdonított el, a bennük levő értéktárgyakkal; készpénzzel, mobiltelefonokkal együtt. Talán a későbbi lebukásában is szerepet játszhatott az a tény, hogy a “kalózkodásra” is kedvet kapva az asztalon levő rumot is elorozta, majd kiadva társának sietősen távoztak a helyszínről.

A nagy erőkkel akcióba lépő szegedi rendőrök végül a váratlanul gyors állampolgári bejelentés alapján még aznap délelőtt azonosították a férfit, majd az egy szegedi lakóház 4. emeleti, lezárt padlására bújó gyanúsítottat el is fogták. A telefon kivételével az eltulajdonított tárgyakat tőle lefoglalták, így a kár részben megtérült. “A dolog elleni erőszakkal, üzletszerűen, kisebb értékre elkövetett lopás vétsége miatt indult eljárásban már többször büntetett gyanúsított letartóztatására az elrejtőzés ténye és veszélye, valamint a bűnismétlés veszélye miatt tett indítványt. Bűntársa szabadlábon védekezik” – nyilatkozott az ügyészség.

- Hirdetés -
- Hirdetés -
- Hirdetés -

Legfrissebb

- Hirdetés -
- Hirdetés -
- Hirdetés -