Mindenmás

Már megint a földikutyák: ezúttal Mórahalmon találtak alagutat

Ezúttal Mórahalom közelében játszottak valakik Kis Vakondosdit, a szombati Bács-Kiskun megyei alagút után vasárnap itt is járatot fedeztek fel. Ezúttal a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség járőrei voltak szemfülesek, hogy az elkövetők illegális migránsok vagy a sokat emlegetett földikutyák voltak-e, rátok bízzuk.

Az ideiglenes határzárnál szolgálatot teljesítő rendőrök 26 határsértőt tartóztattak fel 2020. szeptember 20-án nem sokkal 16 óra után, Mórahalom külterületén.  A Szegedi Határrendészeti Kirendeltség járőrei ezt követően terepkutatást végeztek, amelynek során egy körülbelül 16 méter hosszú alagutat fedeztek fel, amely átvezet a határzár alatt szerb területre. A rendőrök a helyszíni szemle során megállapították, hogy a korábban feltartóztatott 26 illegális migráns az alagúton keresztül jutott be Magyarország területére.

A szerb féllel történő kivizsgálást követően a hatóságok helyreállítják a helyszínt az eredeti állapotnak megfelelően.

FÖLDIKUTYÁK, FÖLDIKUTYÁK MINDENÜTT

24 órával a mórahalmi előtt Csikériánál is alagutat találtak: a rendőrök terepkutatás során fedezték fel a szerb területről induló járatot, ami az ideiglenes biztonsági határzár alatt húzódik – közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu portálon vasárnap.

Forrás: Police.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb