Közélet

Dr. Kőkuti Attilát választották meg a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara új elnökévé

Szeptember 25-én, pénteken lezárultak a választások a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában (CSMKIK). A mai küldöttgyűlés döntött a kamara tisztségviselőiről, elnökségi tagjairól és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara megyei küldötteiről is. Ennek megfelelően a CSMKIK elnökének a következő 4 évre Dr. Kőkuti Attilát, a Tornádó International Kft. ügyvezetőjét választották meg.

Fotó: Nyitrai Szilárd, szeged365.hu, a képen: Dr. Kőkuti Attila

A kereskedelmi alelnöki pozíciót Palotás Sándor, a Déli-Farm Kft ügyvezetője; a kézműiparit pedig Török László egyéni vállalkozó tölti majd be, ők már mindketten második ciklusukat kezdhetik meg. Tóth Gábor, a PC Trade Systems Kft. ügyvezetője szolgáltatási alelnökként, míg Gellért Ákos, a Gellért és Fiai Consulting Szolgáltató Kft. ügyvezetője 2024-ig ipari alelnökként dolgozik majd a gazdasági önkormányzatnál.

Fotó: Nyitrai Szilárd, szeged365.hu, a képen: Gellért Ákos – ipari tagozat alelnöke, Tóth Gábor – szolgáltatási tagozat alelnöke, Dr. Kőkuti Attila – CSMKIK elnök, Palotás Sándor – kereskedelmi tagozat alelnöke,Török László – kézműipari tagozat alelnöke

Dr. Kőkuti Attila már hosszú idő óta részt vesz a Kamara munkájában, eddig az ipari alelnökeként tevékenykedett, most 12 év után váltotta az elnöki pozíciót eddig betöltő a Dél-alföldi Regionális Gazdaságfejlesztési Zónáért felelős kormánybiztosnak kinevezett Nemesi Pált az elnöki pozícióban. 

Fotó: Nyitrai Szilárd, szeged365.hu, a képen: Nemesi Pál

A legfontosabb feladatunk, hogy a lehető legjobb választ adjuk a járványhelyzetre, mint kamarai szervezet, vagy mint egy a vállalkozások irányába érdekérvényesítéssel foglalkozó szervezet. A Kamarán belül nyilvánvaló más módon kell dolgoznunk, mint eddig tettük a járvány előtt. Akkor a személyes kapcsolatok, a rendezvényszervezés, és a közösség építése szolgáltatta a munkánk alapját, ezeket a jövőben teljesen át kell szerveznünk. Meg kell találnunk azokat az utakat, amelyek segítenek hatékonyságunk növelésében.” – árulta el Kőkuti Attila a kinevezését követően a Szeged365.hu-nak adott interjújában.

Fotó: Nyitrai Szilárd, szeged365.hu, a képen: Dr. Kőkuti Attila

Az újonnan kinevezett elnöktől azt is megtudtuk, hogy a vállalkozások számára a Kamara online felületén biztosítottak minden olyan releváns információt, ami szükséges egy cég megfelelő működéséhez. Úgy, mint például, milyen jogszabály, vagy rendelkezések várhatóak, mi lépett életbe, mit vontak vissza, mind naprakészen összegyűjtve megtalálhatóak a Kamara oldalán. Kőkuti Attila úgy látja ez a rendszer eredményesen és hatékonyan működik.

Fotó: Nyitrai Szilárd, szeged365.hu

Kőkuti Attila arról is beszélt, hogy büszkének kell lennünk arra, hogy a Csongrád Megyei Kamara milyen szép taglétszámmal rendelkezik, ami azonban még fontos feladatuk, hogy segítsék a Kamarán belüli generációváltást, hogy egy fiatalabb korosztály is bekapcsolódhasson a munkájukba. Főként azért, mert a modern kor, modern eszközöket és megoldásokat kíván, így nyitniuk kell a vállalkozásoknak a digitalizáció, az informatika és a robotika irányába.

Fotó: Nyitrai Szilárd, szeged365.hu

Számos területtel foglalkoztunk és a jövőben is foglalkozunk, külön éveket szenteltünk a robotikának és az informatikának, a digitalizációnak, hiszen nem győzzük eleget hangsúlyozni, hogy a jövőnket ez fogja meghatározni. Emellett azonban nagyon fontos, hogy meg kell találni minden cégnek a működési módját ebben az új környezetben, úgy, hogy valódi hozzáadott értéket tudjon termelni. Ha ez nem megy, akkor nem fog tudni felzárkózni ezekhez a folyamatokhoz. Végig kell gondolni, hogy a digitalizáció és robotika világában hogyan fog működni az ő cége.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb