Mindenmás

Nem tudod, hogy mit kezdj az felesleges levelekkel? Mutatjuk a megoldást

Nem egy új spam szűrőt ajánlunk és nem is a Magyar Posta tért észhez, hanem a lombhulladékot szállítják el a házad elől, feltéve, ha te is akarod azt. A Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. ugyanis az elkövetkezedő időszakban begyűjti nem csak a lakásod előtt heverésző, hanem a köztereken elterülő zöldhulladékot is.

Fotó: pecsma.hu

A társaság az alábbi feltételek szerint október 26-a és december 13-a között térítésmentesen szállítja el a közterületi lomb és zöldhulladékot:

  • A kommunális hulladékszállítási napon a társaság csak és kizárólag a kommunális gyűjtőedényzet mellé kihelyezett 2 db (maximum 2 x 110 l-es) és kizárólag közterületi lombhulladékkal megtöltött – saját háztartásban használatos (ingatlan tulajdonosa, vagy használója által beszerzett) – lehetőleg átlátszó zsáko(ka)t szállítja el.
  • A lakóingatlanon keletkezett zöldhulladék továbbra is a kommunális hulladékgyűjtő edénybe helyezendő. A nem a hulladék súlyának megfelelő teherbírású zsák esetén a közterület takarítását a társaság kapacitás hiányában nem biztosítja.
  • Nem közterületről származó zöldhulladékot társaság pótdíj ellenében szállítja el.
  • Amennyiben a lombhulladékkal megrakott zsáko(ka)t a társaság kapacitás hiányában nem szállította el a gyűjtési napon, akkor a lombhulladékkal teli zsákokat kérik, hogy hagyd kint, elszállításáról később gondoskodnak.
Fotó: Szabó Dávid – Szeged365.hu

A társaság térítés ellenében, értesítő hátra hagyása mellett szállítja el:

  • a lombhulladékkal megrakott zsáko(ka)t azoktól az ingatlanoktól, amelyek előtt nincs a közterületen olyan növényzet, melyről a kihelyezett hulladék származhat,
  • a nem vagy részben nem lombhulladékkal megrakott zsáko(ka)t.

Forrás: Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb