Mindenmás

Ki kamionnal, ki gyalogszerrel tört volna át a határon délután

Mozgalmas az élet a határokon: Csanádpalotán egy lengyel kisteherautóval négy szír próbált belisszolni, Röszkénél egy szlovák kamionban, majd 1 óra múlva egy észak – macedón monstrumban meglapulva egyaránt 2 – 2 afgán próbálkozott, az 5 fős algériai csapatot pedig 15:30 körül tartóztatták fel Balástya külterületén.

DÉLUTÁN HÁROM ÓRA KÖRÜL PEZSDÜLT FEL IGAZÁN AZ ÉLET, 3 HELYSZÍNEN VOLT SZÜKSÉGES AZ INTÉZKEDÉS

A belépésre jelentkező lengyel honosságú járművet és vezetőjét 14 óra 45 perckor közösen ellenőrizték a magyar és a román rendőrök a Csanádpalota autópálya-határátkelőhelyen. Ennek során a jármű rakterében négy határsértőt találtak megbújva. A csoport tagjai szírnek vallották magukat. Eközben zajlott az élet Röszkénél is: október 5-én 14 óra 55 perckor egy szlovák honosságú kamion rakterében két migránst találtak megbújva a Röszke Autópálya – határátkelőhely belépő tehergépjármű – termináljában. Az adatfelvétel során a férfiak afgán állították be magukat. Egy különítmény már ennél messzebbre jutott: a rendvédelmiek 15 óra 30 perckor öt határsértőt tartóztattak fel Balástya külterületén. Ellenőrzésük során a férfiak algériai állampolgárnak vallották magukat. 16 órakor egy észak-macedón honosságú kamion rakterében két határsértőt találtak megbújva a Röszke Autópálya-határátkelőhely belépő tehergépjármű-termináljában. Ellenőrzésük során a férfiak afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.


Leszel a tudósítónk? Közlekedési vagy egyéb, a többi olvasót érintő infód van? Elcsíptél egy látványos viharfelhőt Szeged felett? Küldd el az általad látottakat szövegben, képben vagy videóban és nyerd meg a Szeged365 Paparazzi játék heti nyereményeit! A beküldött anyagokat Facebook üzenetben vagy az [email protected] mail címre várjuk!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb