Mindenmás

Garázsból lopták ki az autót Szegeden

Még szeptember végén két helyi férfi tulajdonított el egy személyautót egy szegedi garázsból, majd továbbálltak, kihajtottak vele egy a város szélén lévő földes útra, majd otthagyták. Azonban amikor pár nap múlva egyikük visszament a járműhöz, a rendőrök tetten érték, és elfogták a gyanúsítottat.

A megalapozott gyanú szerint a 25 és 28 éves feltételezett elkövetők 2020 szeptemberében levágták a lakatot egy használaton kívüli családi ház kapujáról, ezután bementek az udvarra. A garázsként használt melléképület tetőszerkezetét megbontva bejutottak az ingatlanba, ahol kutakodásuk során találtak egy slusszkulcsot. A tárolóban leállított személyautót sikerült beindítaniuk, majd mindketten beszálltak a járműbe, és elhajtottak.

Fotó: police.hu

A kocsit egy városszéli földes úton hagyták és letakarták. A gyanúsítottak néhány alkatrészt ki is szereltek a járműből. Pár nappal később az idősebb férfi visszament az autóhoz, ahol a járőrök tetten érték, elfogták és a Szegedi Rendőrkapitányságon előállították. Elszámoltatása során a gyanúsított megnevezte a társát is, akit a rendőrök a városban elfogtak és szintén előállítottak.

Ellenük lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.  A nyomozók a férfiakat őrizetbe vették, és az illetékes ügyészségen előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

Forrás: police.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb