Mindenmás

Letartóztatták a szlovák embercsempészt, akinek a kocsijában 17 határsértőt fülelt le a rendőrség

Letartóztatták azt a szlovák állampolgárságú embercsempészt, aki hétfőre virradóra Ruzsánál 17 határsértőt szállított a kocsijában, azonban nem jutottak messzire, a járőrök gyorsan lefülelték őket.

A megalapozott gyanú szerint a szlovák állampolgárságú férfi október 5-én röviddel éjfél után került a járőrök látóterébe Ruzsa külterületén. A gyanúsított által vezetett gépjárműben, mint az ellenőrzés során kiderült, 17 személy tartózkodott, akik sem személyazonosságukat, sem pedig magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni. A nyomozás során az is megállapítást nyert, hogy a gyanúsított utasai röviddel azt megelőzően illegálisan lépték át a szerb – magyar határt, majd szálltak be Ruzsa külterületén a szlovák férfi által vezetett gépkocsiba.

Az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult eljárásban a szegedi járási ügyészség a szökés, elrejtőzés, valamint az eljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel indítványozta a letartóztatás egy hónapra történő elrendelését. A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészi indítványnak helyt adva elrendelte a kényszerintézkedést.

Forrás: police.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb