Sport

A szegedi pályán is rúgta egy meccs erejéig a bőrt, azóta gyönyörűnek tartja a várost – exkluzív interjú Nikolics Nemanjaval

A szegedi pályán is rúgta egy meccs erejéig a bőrt, azóta pedig határozottan gyönyörűnek tartja a várost – exkluzív interjú Nikolics Nemanjaval, a magyar labdarúgó-válogatott csatárával.

Legutóbb október 11-én, este 20:45-kor Belgrádban lépett pályára a magyar labdarúgó-válogatott, hogy leteperje a méltán híres előmenetellel rendelkező szerb labdarúgó-válogatott játékosait a Nemzetek Ligája mérkőzésén. Magyarország egyik legismertebb futballistája, Nikolics Nemanja pályafutása az elmúlt 8 évben igen színesre, érdekesre és eredményesre sikeredett. A kettős állampolgársággal rendelkező sporttehetség több csapatnál is kipróbálta magát, a sikerek mellett azonban számos akadályt is leküzdött. Na de milyen érzés egy vajdasági származású fiú számára világhírű focistának lenni és vajon hogyan éli meg ezt a bizonyos sikert? Mit érez, amikor a szerb színeket viselőkkel szemben pályára kell, hogy álljon úgy, hogy közben ő maga is onnan származik? És végül, de nem utolsó sorban mit gondol a magyar fociról, hol tart az most?

Fotó: origo.hu

EXKLUZÍV INTERJÚ A MAGYAR LABDARÚGÓ-VÁLOGATOTT CSODA CSATÁRÁVAL

A sportolónál rákérdeztünk arra is, hogy véleménye szerint vajon a magyar labdarúgó-válogatott kijut-e az EB-re és azt is kiderítettük, hogy milyen kötődése van Szegedhez! A klasszist épp a repülőtérre menet kaptuk el egy telefonos mini-interjúra. A sportoló ugyanis holnap már az oroszok ellen rúgja a bőrt Moszkvában.

Fotó: gola.com

„Próbálok szerény maradni és csendben, higgadtan dolgozni azon, hogy az a fajta siker, amit eddig elértem, még nagyon sokáig kitartson. Ennek ellenére persze soha sem fogom elfelejteni azt, hogy honnan indultam és, hogy mivé válhattam annak köszönhetően, hogy a Vajdaságba születtem, vegyes házasságban élők gyermekeként. Azt a kérdést, hogy mit érzek, amikor a magyar labdarúgó-válogatott tagjaként állhatok pályára a szerb labdarúgó-válogatottal szemben sokszor megkapom. Arra törekszem, hogy a játékommal hozzátegyek a válogatott kemény munkájához. A jelenlegi csapat most nagyon erős. Sok jó játékos van és úgy tűnik, az esélyeink is jók. Nem szabad elbíznunk magunkat. Keményen kell küzdenünk az előttünk álló napokban is. Három sikeres mérkőzés áll a hátunk mögött és az a célunk, hogy a többiből is győztesen jöjjünk ki. Kalandos évek állnak mögöttem, de büszke vagyok a sikereimre. És bár életem első 18 esztendejét a Vajdaságban éltem, lassan ugyanennyi ideje vagyok az anyaországban, ami kijelenthetem, nem csak a futball, de a családom révén is immár az otthonommá vált. Itt ismertem ugyanis meg a feleségem és a gyermekeim is ide születtek. Ez az a hely, ahol helyt kell állnom, ahol a jövőmet elképzelem.”

SZEGEDEN IS RÚGTA EGYSZER A BŐRT, AZÓTA GYÖNYÖRŰNEK TARTJA A VÁROST

Nikolics Nemanja nem járt sokszor Szegeden, de amikor megfordult, mély benyomást tett rá a Napfény Városa. „Kecskés Ákos által kötődöm Szegedhez, plusz amikor a Videotonnál játszottam, akkor az Újpest ellen egy Magyar Kupameccs keretében még pályára is léptem a Napfény Városában” – mesélte a focista, aki gyönyörűnek tartja a várost. “Bár nem sűrűn járok felétek, azt gondolom, nagyon szép hely, jól éreztem magam Szegeden!” – zárta beszélgetésünket a klasszis.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb