Mindenmás

Megvillant az ősz: szén – monoxid szivárgás Makón, árokba csúszó autók Szegváron és Mórahalmon

Borongósan indult a hét: Makón egy elvezető cső szétcsúszása miatt keletkezett szén – monoxid, így a gyengülő lakót a tűzoltók és a gázszolgáltató emberei menekítették ki a pácból. Szegváron árokba csúszott egy autó hétfőn 11 órakor, a sofőrre a szentesi egység talált rá. Az 55 – ös úton a szegedi hivatásos és mórahalmi önkéntes lánglovagok egy árokba boruló, autókat szállító trélerhez mentek ki, egy embert “bányásztak” ki a roncsok közül.

Fotó: hódmezővásárhelyi tűzoltók FB

AZ ELÁLMOSODÓ LAKÓ MÉG IDŐBEN ESZMÉLT: SZÉN – MONOXID GYÜLEMLETT FEL MAKÓI HÁZÁBAN

Szivárgott a szén-monoxid egy makói házban hétfőn. Az esti órákban riasztották a makói tűzoltókat egy Justh Gyula utcai magánházhoz. A házban nem volt szén-monoxid – érzékelő, így csak az ott tartózkodó fiatal nő rosszulléte utalt a mérgezésre. A tűzoltók és a gázszolgáltató szakemberei is méréseket végeztek a helyiségekben, a speciális mérőműszerek azonnal kimutatták a gyilkos gáz jelenlétét a levegőben. A szakemberek megállapították, hogy a fűtőtest és a kémény elvezető csöve csúszott szét, ez okozta a balesetet. A gázszolgáltató a hiba elhárításáig – a lakók biztonsága érdekében – a ház gázvezetékét elzárta. A sérültet a mentők kórházba szállították.

A fotó illusztráció, egy másik mentés során készült. Forrás: MTI

KÉT HELYEN BORULT ÁROKBA EGY AUTÓ ÉS EGY TRÉLER, RONCSOK KÖZÉ SZORULÓ EMBERT IS KELLETT MENEKÍTENI

Árokba csúszott egy személyautó hétfőn késő este Szegváron, a Kinizsi utcában. Tizenegy órakor érkezett a segélyhívás, melyet követően a szentesi egység érkezett a helyszínre. A tűzoltók szabadították ki a sofőrt a roncsok közül, majd átadták a mentőszolgálat munkatársainak. Pár perccel később újabb balesetről érkezett bejelentés, ezúttal Mórahalom külterületére, az 55-ös útra riasztották a szegedi tűzoltókat. Itt egy autókat szállító tréler hajtott az út menti árokba. A járműben hatan utaztak, egy ember a roncsok közé szorult. A szegedi hivatásos és a mórahalmi önkéntes tűzoltók rövid idő alatt kiemelték a sérültet, a mentők az utasokat a műszaki mentést követően kórházba szállították. 

Változatos munkálatok vártak a fiúkra októberben is, a szegediek és a hódmezővásárhelyiek ráadásul a héten véradásra is hivatalosak a laktanyán belül:

Forrás: Csongrád – Csanád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb