Sport

Portugália felé vette az irányt a Mol-Pick Szeged Kézilabdacsapata

Portugália felé vette az irányt a Mol-Pick Szeged Kézilabdacsapata szerdán reggel. A srácok a Bajnokok Ligája negyedik fordulójában lépnek pályára holnap 20:45-kor Portóban. A mérkőzést pedig a Sport1 élőben közvetíti majd.

“Szeged-Budapest-Porto. Ez a mai penzum. Nem lesz rövid az út. Reggel 7.30-kor indultunk az újszegedi sportcsarnok elől. Csapatbuszunk a Liszt Ferenc reptérig vitt bennünket, onnan különgéppel Portóba repülünk. Három óra 40 percig tart az út, majd a landolást követően irány a szálloda. Ebéd, egy kis pihenő, majd edzés következik a Pavilhao Dragao Arénában. Nem ez lesz az utolsó tréningünk, hiszen csütörtök délelőtt is tart egy kis átmozgatást a szakmai stáb. Megszokott dolog, hogy késő esti meccs esetén mindig mozgunk egy kicsit.” – írja Süli Róbert, a Mol-Pick Szeged Kézilabdacsapatának sajtóreferense a pickhandball.hu-n.

Marko Krivokapics, a csapat másodedzője 20 éve játszott Portugáliában. Madeira szigetén profiskodott, Luka kisfia ott is született.

– Akkor nagyon erős és színvonalas volt a bajnokság, sok kiváló kézilabdás szerepelt Portugáliában. Ezután jött egy nagy törés, amely alaposan visszavetette a színvonalat. Mára viszont ismét feltörekvőben van a sportág, ezt jól mutatja, hogy a Porto az elmúlt Bajnokok Ligája-szezonban kiválóan teljesített. Kielben nyerni nem sok csapatnak sikerült, ez a csütörtöki ellenfelünknek megadatott. Sokat dolgoztunk az elmúlt időszakban, mindenki minden edzésen nagyon odatette magát. Nem vagyunk sokan, de most azokkal kell megoldanunk a feladatot, akik a keretet alkotják. A precíz játék most különösen nagy figyelmet igényel. A Kielcében mutatott produkció jó alap lehet. Mivel célunk a csoportból való továbbjutás, így minden meccsen úgy lépünk pályára, hogy nyerni szeretnénk. El kell kezdenünk a pontok gyűjtését, így győzelemre törünk Portóban – nyilatkozta Marko Krivokapics.

Fotó: pickhandball.hu

Martin Stranovsky a Kielce elleni meccsen mutatkozott be és a lengyel bajnok ellen rögtön meg is szerezte első szegedi BL-gólját.

– Egy hónapja vagyok Szegeden, nagyon szeretek itt, kiváló munka folyik, igazi csapat vagyunk, remek közösséget alkotunk. Szerencsére gyorsan ment a beilleszkedés, igaz, a spanyolországi időszakból már ismertem Jonas Källmant, Joan Canellast és Mirko Alilovicsot, aki még csapattársam is volt Leónban. Portóban kemény csata vár ránk, de célunk, hogy begyűjtsük a két pontot – mondta az indulás előtt a szlovák válogatott balszélsője, Martin Stranovsky.

Az EHF a hét meccsének választotta a Porto-MOL-PICK SZEGED összecsapást, amely igazi premier lesz, hiszen eddig még sohasem játszottak a fiúk portugál csapattal a BL-ben. Úgyhogy: Hajrá Szeged!

Forrás: pickhandball.hu – Süli Róbert

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb