Mindenmás

62 millió forint kárt okozott, majd el is bukta azt, a bank pénzén szerencsejátékozó alkalmazott

A büntetés súlyosbítását kérte a bank pénzén szerencsejátékozó alkalmazottal szemben a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség. A férfi 62 millió forint kárt okozott munkáltatójának, ráadásul a szerencsejátékok során a teljes összeget el is vesztette.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség az elsőfokú ítélet megváltoztatását indítványozta azzal a kecskeméti férfival szemben, akit a Kecskeméti Törvényszék a munkáltatója sérelmére információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntette miatt nem jogerősen 3 év 6 hónap börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre, 6 év pénzintézeti tanácsadó foglalkozástól eltiltásra és 4 év közügyektől eltiltásra ítélt.

Az ítéleti tényállás szerint a szerencsejátékfüggő és a sértett banknál mindössze két és fél hónapja alkalmazásban álló férfi 2016. október 12-től november 11-ig terjedő időszakban több alkalommal nagy összegű fiktív készpénz befizetéseket könyvelt le olyan ügyfelek lakossági bankszámláira, akiknek összes banki azonosítóját és kódját ismerte.

Fotó: 24.hu

A férfi a lekönyvelt összegeket átutalta a saját és ismerőse skrill számlájára, ahonnan tovább utalta azokat különböző online szerencsejáték oldalakra, illetve készpénzben felvette és az internetes, valamint kaszinóban is folytatott szerencsejátékokban felhasználta. A nap végén a férfi a valótlan készpénz befizetési tranzakciókat sztornírozta, amelynek következtében a bankszámlákon ugyan negatív egyenleg keletkezett, ugyanakkor pénztárhiány nem jelentkezett.

A férfi mindezeken kívül egy ügyfél bankbetétjét is felbontotta annak tudta nélkül, majd a felszabadult összeget átutalta a rendelkezése alatt álló, a fiktív befizetések sztornírozása miatt negatív pénztáregyenleget mutató bankszámlára. A férfi ezzel a módszerrel a bankot több mint 62 millió forinttal megkárosította. A férfi a szerencsejátékok során a teljes összeget elvesztette.

Fotó: origo.hu

Az elsőfokú ítélettel szemben az ügyészség a kiszabott szabadságvesztés büntetés súlyosítása érdekében, valamint a vádlott a minősítés megváltoztatása és a kiszabott büntetés enyhítése végett fellebbezett.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség mint másodfokon eljáró ügyészség a büntetés súlyosítására irányuló ügyészségi fellebbezést fenntartotta, míg a vádlott fellebbezését alaptalannak ítélve az elsőfokú ítélet megváltoztatására, a vádlott szabadságvesztés büntetésének súlyosítására tett indítványt.

Az elsőfokú ítélettel szemben bejelentett fellebbezések tárgyában a Szegedi Ítélőtábla fog döntést hozni.

Forrás: ugyeszseg.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb