Mindenmás

105 határsértővel szemben intézkedtek tegnap a rendőrök megyénkben

Csongrád-Csanád megyében 105 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök a tegnapi nap folyamán, mivel magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az egyenruhások október 16-án 0 óra és 24 óra között 12 esetben, összesen 47 határsértőt tartóztattak fel Szeged, Röszke, Kiszombor és Mórahalom közigazgatási területén. Ellenőrzésük során a migránsok közül ketten-ketten iraki és algériai, hárman-hárman marokkói, tunéziai és palesztin, öten afgán, kilencen szír, a többiek líbiai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Fotó: promenad.hu

A Csanádpalota autópálya-határátkelőhelyen egy kamionban három határsértőt fedtek fel a magyar és a román rendőrök tegnap. A belépésre jelentkező cseh honosságú járművet és vezetőjét október 16-án 10 órakor közösen ellenőrizték a hatóságok. Ennek során a járműben három, magát eritreai állampolgárnak valló határsértőt találtak megbújva. A migránsokkal szemben tiltott határátlépés miatt a román határrendőrség járt el.
Ugyanebben az időszakban a határ mentén szolgálatot teljesítő állomány 7 esetben, összesen 55 migránst akadályozott meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjen.

Forrás: police.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb