Közélet

Az elmúlt évek legjobb hallgatói létszámát produkálta az SZTE: már 22 ezren tanulnak a szegedi egyetemen

Az elmúlt évek legjobb hallgatói létszámát produkálta az SZTE: a 2020/2021-es tanévben már 22 ezer hallgató tanul a szegedi egyetemen. A népszerűséget többek között indokolja az is, hogy a középiskolások bíznak a kiszámíthatóan fejlődő, nemzetközi hírű Szegedi Tudományegyetemben, és töretlen a külföldi hallgatók érdeklődése is a szegedi intézmény iránt.

Az elmúlt évek legjobb hallgatói létszámát produkálta a 2020-2021-es tanévben a Szegedi Tudományegyetem: a szegedi egyetemen tanulók száma meghaladta a 2016-os, a 2017-es, a 2018-as és a 2019-es esztendő hallgatói létszámát; az új tanévben 22 ezer hallgatója van a szegedi felsőoktatási intézménynek.

A Szegedi Tudományegyetemen a Mezőgazdasági Kar (MGK), a Fogorvostudományi Kar (FOK) és a Gazdaságtudományi Kar (GTK) hallgatói létszáma nőtt 2014-hez viszonyítva a legnagyobb mértékben. Az MGK és a GTK népszerűségének növekedését magyarázza az is, hogy ezeken a karokon új szakokat indítottunk, ezek iránt nagyon nagy az érdeklődés – sorolta Szakál Péter, az SZTE oktatási igazgatója. – Népszerűek az egészségtudományi terület képzései, az Egészségtudományi és Szociális Karon az ápoló és a gyógytornász szak volt a legnépszerűbb. A Bartók Béla Művészeti Kar létszáma is szépen növekszik, itt egyre nagyobb a külföldi hallgatók aránya is.

Főleg azért remek eredmény ez, mert az előzetes várakozások alapján arra számítottunk, hogy az emelt szintű érettségi bevezetése és a március óta tartó járványhelyzet esetleg visszaveti a létszámot, a Szegedi Tudományegyetem mégis az első intézmények között volt a felvételi számok tekintetében – mondta Szakál Péter oktatási igazgató. A felvételi adatok alapján úgy tűnik, hogy a továbbtanulásra készülő középiskolás diákok nagyra értékelik a széles kínálattal rendelkező, interdiszciplináris képzéseket nyújtó nagy intézményeket, tudományegyetemeket.

Fotó: Szabó Dávid – Szeged365.hu

A Szegedi Tudományegyetem kiszámítható, de emellett folyamatosan megújuló képzési kínálattal, kiváló elhelyezkedési esélyeket nyújtó diplomákkal és nem utolsósorban az intézményen belüli áthallgatási és a szakváltási lehetőségekkel is támogatja diákjait. Emellett, köszönhetően a száznál több nemzetközi együttműködésnek, a hallgatók Európa több egyetemén is szerezhetnek diplomát SZTE-s tanulmányaik idején.

Forrás: SZTE

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb