Mindenmás

Kiállításról lopott szobrot a hódmezővásárhelyi férfi, nem jutott vele sokáig

A hódmezővásárhelyi nyomozók befejezték az ügy vizsgálatát azzal a helybeli férfival szemben, aki kiállításról lopott el egy szobrot a városban. A rendőrök azonban néhány órán belül elfogták és előállították a feltételezett elkövetőt.

A megalapozott gyanú szerint a 43 éves férfi augusztus 13-án valamivel 11 óra előtt sétált be a belvárosban lévő épület egyik kiállítótermébe. Amikor megbizonyosodott arról, hogy senki sem figyeli, az egyik állványról leemelt egy szobrot, és a hátitáskájába rejtette azt. Ezt követően sietősen távozott. Az elkövető zavart viselkedése feltűnt az egyik alkalmazottnak, aki körbenézett a helyiségben, és észrevette a bronzszobor hiányát. A nő haladéktalanul értesítette a rendőrséget.

Fotó: pannonhirnok.com

A terület körzeti megbízottjai adatgyűjtésbe kezdtek, amelynek eredményeként két órán belül megállapították a gyanúsított személyazonosságát, akit a városban elfogtak, ezt követően a rendőrkapitányságra előállítottak. Kihallgatásán a férfi beismerő vallomást tett, vele szemben lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

A megtartott kutatás során a rendőrök lefoglalták a műalkotást, amit visszaadtak a tulajdonosnak.
A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az ügy iratait átadta az ügyészségnek.

Forrás: police.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb