Közélet

Operatív törzs: Ausztriába szabadon lehet utazni, az európai középmezőnyben vagyunk a fertőzöttség terén

Ausztriába szabadon lehet utazni, és az európai középmezőnyben vagyunk a fertőzöttség terén, hangzott el az Operatív törzs mai online sajtótájékoztatóján, ahol Müller Cecília és Kiss Róbert alezredes foglalta össze a legfrissebb koronavírus híreket.

MAGYARORSZÁGRÓL KORLÁTOZÁS NÉLKÜL LEHET AUSZTRIÁBA UTAZNI

Megváltoztak a személyforgalmat érintő beutazási szabályok Ausztriába szombattól, Magyarországról ugyanakkor korlátozás nélkül lehet beutazni Ausztriába, mert Magyarország pozitív jellegű biztonsági kockázati besorolást kapott – közölte Kiss Róbert alezredes, az operatív törzs mai tájékoztatóján.

Fotó: koronavirus.gov.hu

Elmondta, hogy Ausztria járványügyi szempontból nem tesz különbséget harmadik országbeli állampolgár és az Európai Gazdasági Térség állampolgárai között a személyforgalmat érintő beutazással összefüggésben, az általa felállított járványügyi kockázati biztonsági besorolást követi.
Hozzátette, egyes országok tekintetében régiós szintű biztonsági kockázati besorolás van érvényben, a járványügyi kockázatot jelentő országokból kizárólag negatív PCR-teszt birtokában van lehetőség Ausztriába utazni. A korlátozások nem érintik a nemzetközi tranzitra vonatkozó, korábban hozott szabályokat.

MAGYARORSZÁG AZ EURÓPAI KÖZÉPMEZŐNYBEN VAN A FERTŐZÖTTSÉG TERÉN

Magyarország a WHO elemzése alapján az európai középmezőnyben van a fertőzöttek és az elhunytak számát tekintve – mondta Müller Cecília, országos tisztifőorvos az operatív törzs mai tájékoztatóján.

Fotó: koronavirus.gov.hu

Hozzátette, Európa- és világszerte emelkedőben van a fertőzöttek száma, és ez alól Magyarország sem kivétel. Jelenleg 1896 beteget ápolnak kórházban, de sokan meggyógyulnak, és lekerülhetnek a légeztetőgépről.
Müller Cecília azt is közölte, hogy új diagnosztikai lehetőséget jelentenek az antigéntesztek, amelyek a PCR-tesztekhez hasonlóan az aktuális fertőzöttséget mutatják ki. A Nemzeti Népegészségügyi Központ vizsgálata szerint az antigéntesztek eredménye egybeesik a PCR-tesztekével – fűzte hozzá.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb