Mindenmás

Letartóztatták a harminchét határsértőt szállító holland embercsempészt

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség hétvégi ügyeleti tevékenysége során tett indítványára a nyomozási bíró letartóztatásba helyezte azt a holland férfit, aki 37 illegális határátlépő Ausztriába csempészését kísérelte meg.

A megalapozott gyanú szerint a férfi október 23-án éjjel felvett az általa vezetett kistehergépkocsiba 37, magát szír és afgán nemzetiségűnek valló személyt, akik röviddel azt megelőzően illegálisan lépték át a magyar-szerb államhatárt. Az eddig ismeretlen megbízóival a gyanúsított abban állapodott meg, hogy a Magyarország területére történő belépéshez és az ország területén történő tartózkodáshoz szükséges feltételekkel nem rendelkező utasait Ausztriába szállítja.

A helyi rendőrök a gyanúsítottat az illegális határátlépők gépkocsiba való beszállása közben igazoltatás alá vonták, előállították, majd őrizetbe vették.

Az államhatár átlépéshez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult eljárásban a főügyészség a szökés, elrejtőzés, valamint az eljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel tett indítványt a férfi letartóztatásának elrendelésére.

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészi indítványnak helyt adva egy hónapra elrendelte a férfi letartóztatását. A bíróság végzése végleges, azt a gyanúsított és védője is tudomásul vette.

Forrás: ugyeszseg.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb