Mindenmás

Szén-monoxid szivárgáshoz és fának ütközött autóhoz riasztották megyénk tűzoltóit a hétvégén

Akadt dolga bőven a hétvégén is megyénk tűzoltóinak, többek között szén-monoxid szivárgáshoz és fának ütközött autóhoz riasztották őket az elmúlt három napban.

Helyesen jelzett, ezzel ismét életet mentett a szén-monoxid-érzékelő pénteken este Deszken. Egy családi házban adott hang-és fényjelzést a készülék, a lakók azonnal értesítették a tűzoltókat. A szegedi egység mérőműszerei is kimutatták a gyilkos gáz jelenlétét a ház helyiségeiben. A szén-monoxid-érzékelőnek köszönhetően a lakók közül senki sem sérült meg. 

Rosszulléte miatt egy idős férfi nem tudott ajtót nyitni a mentőszolgálat munkatársainak. Szombaton délelőtt kérték a szegedi tűzoltók segítségét, egy Kereszttöltés utcai lakáshoz riasztották az egységet. Az erkélyen keresztül jutottak be a tűzoltók a lezárt lakásba, a beavatkozásnak köszönhetően a mentők időben megkezdhették a férfi ellátását. 

Fának ütközött egy személyautó szombaton este hat óra előtt Csongrád belterületén. A műszaki mentéshez a város hivatásos egységét riasztották. A tűzoltók feszítővágó-berendezés segítségével szabadították ki a sofőrt, majd átadták a mentők munkatársainak. 

Füstszagot éreztek a lakók vasárnap délelőtt egy szentesi, Apponyi téri társasházban. Azonnal értesítették a tűzoltókat, a szentesi és a csongrádi egységek érkeztek a helyszínre. Az egyik lakásban a tűzhelyen felejtett étel füstölt, ez okozta a riadalmat a lakóközösségben. A tűzoltók visszahűtötték az izzó edényzetet, majd átszellőztették a lakást és a lépcsőházat is. Senki sem sérült meg. 

Forrás: Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb