Mindenmás

10 liter szeszt próbált meg ellopni egy férfi az egyik szegedi bevásárlóközpontból

A Szegedi Járási Ügyészség letartóztatását indítványozta annak a férfinak, aki a hétvégén rövid időn belül 10 liter égetett szeszt próbált meg ellopni.

A megalapozott gyanú szerint a férfi múlt hét szombaton, 14 óra 30 perckor tért be először az egyik belvárosi áruházba, Szegeden. A boltban a gyanúsított egy 5 literes, 50 ezer forint értékű égetett szeszt tartalmazó üveget tett a kosarába, majd azt a kosárral együtt kirakta a bevásárló központ kocsikat tároló részén, kikerülve így az áruvédelmi biztonsági kaput, majd üres kézzel kisétált. Az áruház bolt részéből kijövet az üveget magához véve távozott. A bolt dolgozói kamerafelvételen észlelték a gyanúsított cselekményét, azonban már nem érték utol őt. A férfi alig egy óra múlva visszatért és hasonló módszerrel megpróbált egy ugyanolyan 5 literes szeszes italt eltulajdonítani, azonban a biztonsági őr a távozóban levő gyanúsítottat feltartóztatta. A gyanúsított által okozott közel 100 ezer forintos lopási kár így fele részben megtérült.

A lopás bűntette miatt indult eljárásban a járási ügyészség a bűnismétlés veszélyére figyelemmel indítványozta a férfi letartóztatásának egy hónapra történő elrendelését, tekintettel arra is, hogy többszörös visszaeső, jelenleg is vagyon elleni bűncselekmények miatt több büntető eljárás van vele szemben folyamatban. A férfit alig egy hónapja ítélte a bíróság lopás bűncselekménye miatt végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés büntetésre.

Fotó: Szabó Dávid – Szeged365.hu

Az ügyészi indítványról a Szegedi Járásbíróság a mai napon telekommunikációs eszközzel megtartandó ülésen fog dönteni.

Forrás: ugyeszseg.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb