Szegedi Arcok

Lehet pozitív hozománya is a koronavírusnak? Kunstár Csaba a betegség után leadta súlyfeleslegét, sőt, megszűnt a laktózérzékenysége

A koronavírus fertőzéssel kapcsolatosan annyira sok az ismeretlen tényező még a szakemberek számára is, hogy nem lehet a hosszútávú hatásait megjósolni, illetve azt sem, hogy egyes emberekre hogyan fog hatni. Kunstár Csaba, közismert szegedi újságíró például szeptember elején átesett a vírusfertőzésen, megbirkózott annak kellemetlen tüneteivel, és a betegség múltával több pozitív változásra figyelt fel szervezetében: sikerült úgy lefogynia, hogy azóta is tartja a súlyát, megszűnt a laktózérzékenysége, és nem kívánja az erős fekete kávét, amely a betegség előtt szerves és elhagyhatatlan része volt mindennapjainak. Természetesen ezzel nem azt akarjuk mondani, hogy a koronavírust félvállról lehet venni, de ez a történet is rávilágít arra, mennyi mindent nem tudunk még a vírus hosszútávú hatásairól.

Fotó: Kunstár Csaba

Kunstár Csaba elmondta, a fertőzés során, ha nem is a legsúlyosabb tüneteket produkálta, azért ő is megszenvedte a betegséget: “10 napig betegeskedtem, ebből egy hétig volt magas, 39-40 fok körüli lázam, száraz köhögés gyötört, és ami még ezeknél is kellemetlenebb volt, mert soha nem fordult még ilyen elő velem, hogy nem éreztem se szagokat, se ízeket. A betegséget követően és a betegség alatt nagyon erőtlennek éreztem magam. Hozzátenném, a magas vérnyomásnak nagyon nem kedvez a betegség, amellyel én is küzdök, és még inkább feltolta a koronavírus, ami azt jelenti, hogy a betegségem alatt a vérnyomásom olyan 180/110 körül volt mindennap” – avatott be a tüneteibe Kunstár Csaba, aki hangsúlyozta, egyáltalán nem veszi félvállról a koronavírust, mert valójában nagyon kellemetlen élményként élte meg, ugyanakkor nem érezte rosszabbnak, mint egy influenza megbetegedést, ráadásul a kellemetlen tünetek múltával több pozitív hatást is tapasztalt magán.

Fotó: simplesport.hu

“Három pozitív dolog történt velem, 6 kg-ot leadtam egyből, amit azóta is tartok, a fekete kávét teljesen elhagytam, ha kávézom, akkor is csak cappuccinot, vagy tejeskávét iszom, mert a keserű fekete kávé, ami nélkül korábban el sem tudtam képzelni a napomat, már egyszerűen nem esik jól. A harmadik pedig a laktózérzékenységem eltűnése volt, azóta, az utóbbi két hónapban több pohár tejet megittam, és semmi bajom nincs, ez korábban elképzelhetetlen lett volna.”

Kunstár Csaba elmondta, a betegsége alatt is folyamatosan mérte a súlyát, és nyomon követte annak alakulását, így látta, hogy csökken az, ami nem is csoda, hiszen nem tudott enni, nem érezte az ízeket, és egyáltalán nem is volt étvágya, de a legszebb a dologban, hogy az a 6 kg súlyfelesleg, ami akkor lejött róla, nem is kúszott vissza. Érdekes változás volt a közkedvelt újságíró életében az ízlésének változása is: elmondta, alig várta a betegséget követően, hogy újra kávézhasson, azonban azt vette észre magán, hogy egyáltalán nem esik jól neki az erős, fekete ital, s mivel korábban az orvosa már javasolta a koffeinbomba csökkentését, bele is törődött a változásba, s most már a tejeskávét jobban preferálja a szívdobogtató reggeli nedűnél.

Fotó: bassment.hu

És igen, a tejeskávé, mert csodák csodája, eltűnt Csaba laktózérzékenysége a betegséget követően: “Az, hogy elmúlt a laktózérzékenységem, egészen véletlenül derült ki: egy kávéházban tejeskávét rendeltem, de elfelejtettem szólni, hogy laktózmentesen kérem, és kihozták a rendes tejeskávét, úgy voltam vele, hogy legfeljebb ez egy tisztító nap lesz, és a mosdóba fogok járni egész nap, de a legnagyobb megdöbbenésemre nem ez történt. Azóta több tucat cappuccinot, és tejeskávét megittam már, és semmi bajom nincsen, pedig korábban a törött krumpli is meghajtott, ha abba a feleségem vagy az édesanyám egy kis tejet kevert.”

Fotó: natursziget.hu

“Nagyon érdekes, hogy a koronavírus indított el engem egy pozitív életmódváltás felé, amit már korábban javasoltak az orvosaim, főként a magas vérnyomásom miatt, de gyakorlatilag egy ilyen vírusnak kellett jönnie, ahhoz, hogy a napi rutinomból kimozdítson, és változtatni tudjak az életemen. Továbbra is azt hangsúlyozom azonban, hogy a koronavírus megbetegedés nagyon kellemetlen tünetekkel jár, és óva intek mindenkit attól, hogy felelőtlenül arra gondoljon, hogy így megszabadulhat pár fölös kilótól, azért a fitneszterem még mindig ajánlottabb, mint a koronavírus.”

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb