Mindenmás

Több, mint 100 határsértőt kaptak el az elmúlt 24 órában Szeged közelében

November 4-én 0 óra és 24 óra között 24 esetben, összesen 99 határsértőt tartóztattak fel Röszke, Szeged, Ásotthalom, Mórahalom, Kübekháza és Ferencszállás közigazgatási területén.

Ellenőrzésük során a migránsok szír, marokkói, jemeni, afgán, eritreai, palesztin, líbiai, bangladesi, iraki, illetve tunéziai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Fotó: 24.hu

Az egyenruhások továbbá egy határsértőt fogtak el Kiszombor külterületén, aki haiti állampolgárnak vallotta magát, azonban magyarországi tartózkodása jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudta igazolni. A rendőrök a férfit a Kiszombor Határrendészeti Kirendeltségre előállították, majd meghallgatását követően átadták a román hatóságoknak. Ugyanebben az időszakban a határ mentén szolgálatot teljesítő állomány 70 migránst akadályozott meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjen.

Forrás: police.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb