Mindenmás

Így mentett meg a fal újrafestésétől egy üzletben a digitális színazonosító

Történt egyszer, hogy visszaütött az egyedi színhasználat a nappali falán. Bár gondosan eltettem a két alapszínt tartalmazó megmaradt festékes vödröt, pár évvel később már nem sikerült kikeverni a megfelelő árnyalatot, a festék tönkrement. Mire elhatároztam, hogy akkor most újratervezzük a lakás belsejét, mégis megmentett egy szegedi üzlet.

ITT MÁR NINCS ISMERETLEN SZÍN

Ismerősök ajánlására kerestem fel a a Pulz utca 32/a alatt található Festékkuckót, ahol sikerült utánajárni a titokzatos szín eredetének.

“A gyártók létrehozták saját színárnyalataikat, de természetesen ők hatnak is egymásra, így hiába látnak el egy-egy színt saját fantázianévvel, ma már bármit ki lehet keverni, szinte bármilyen anyagból.” – árulta el Szász Péter, aki nem a levegőbe beszél, hiszen az eredeti szakmája is szobafestő.

Ha mégsem megy olyan könnyen a színkeverés, a Festékkuckóban található egy digitális színfelismerő gép is, ami meghatározza, hogy milyen színkód alatt található meg a kívánt árnyalat. De ha a színazonosító el is bukik a próbán, Szász Péter szemén biztos nem fog ki az árnyalat, akár egy fotó alapján is meg tudja határozni, éppen mire is van szükségünk.

ÍGY FESTÜNK MI!

Inkább megoldjuk magunknak, vagy szakértőre bízzuk a feladatot? Erre is rékérdeztünk Szász Péternél, aki szerint a mai 20-30 évesek közül jó páran választják azt az opciót, hogy saját kézzel festenek ki otthon, aztán ha nem sikerül jól a kivitelezés, akkor fordulnak szakemberhez. Az idősebbek viszont inkább kivárják, hogy összegyűljön a megfelelő pénzmennyiség, és egyből a profi festőt hívnak, így időt tudnak spórolni.

Bevallom őszintén, bár nem idegen ez a tevékenység sem, de most már én is inkább az utóbbi kategóriába tartozom, viszont ha már valakit a Festékuckóba sodor az élet, érdemes alaposan körbenézni a szaküzletben, mert itt az alapanyag mellett a festéshez szükséges kiegészítők, ecsetek, festőfóliák is megtalálhatók, magyarán minden, ami nemcsak a laikus felhasználóknak, hanem a profiknak is kellenek. Mindazonáltal a Festékkuckó nemcsak a megfelelő szín, alapanyag és eszköz kiválasztásában, hanem a szükséges közreműködő megtalálásban is tud segíteni, sőt a kivitelezést is vállalják és hőszigetelő rendszerekkel is foglalkoznak.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb