Szegedi Arcok

No shave november – de nem a Barber Kingnél

Idegesítő új trend vagy tényleg nyújt valami pluszt? Miért kell úgy hívni, hogy barber, ha a borbély vagy a fodrász szavunk is lefedi a szolgáltatást? Mi az a hajtetoválás? Általában ezek a kérdések merülnek fel az olyan emberben, aki először találkozik a Barber Shop kifejezéssel. Megnéztük, mit is jelent az igazi barber életérzés Vér Roland üzletében.

A Moszkvai körúti Barber King tulajdonosa, Vér Roland sztorija úgy kezdődött, mint minden sikeres történet: először, öt éve csak az ismerősei voltak az ügyfelei, akik annyira elégedettek voltak a nyújtott szolgáltatással, hogy hamar elterjedt a híre. Roland így hirtelen azon kapta magát, hogy a külföldi egyetemisták egyik kedvelt helye lett a Barber King, és ma már 2-3 éves gyerekkortól 60-70 éves korig terjed az ügyfélkör.

“Vicces, de először a kollégiumban kezdtem el hajat vágni, és akkor még csak a haverok voltak az ügyfeleim. Aztán amikor egyszer sétáltam haza a kollégiumból, és eljöttem a Moszkvai körúton, megláttam az üzletet, és egyből azt éreztem, hogy komolyabban is foglalkozhatnék ezzel, ki kell bérelnem a helységet” – mondta el Vér Roland.

MIÉRT BARBER? MIÉRT NEM FODRÁSZ?

Roland fodrásznak tanult Szegeden, de ahogy végzett a sulival, nem szeretett volna egyszerűen egy lenni a közel 50 női vagy férfi szalon közül, ezért sikeresen teljesítette a budapesti barber továbbképzést, nemrég pedig Milánóban szívta magába a szakma tudását. A barber szolgáltatás nem ér véget a haj és az arcszőrzet kiigazításánál, magában foglal minden olyan szolgáltatást a fölösleges szőrszálak eltávolítástól kezdve az arcápolásig, amelyek hozzájárulnak ahhoz, hogy a folyamat végén elegáns és ápolt benyomást keltsen az ügyfél. Manapság ismét reneszánszukat élik a különböző hosszúságú arcszőrzetek, de minden stílusban közös, hogy egy magára valamit adó férfi haja, bajusza és szakálla sem lehet gondozatlan.

“Persze változik a divat, és abban is tudunk segíteni, hogy ha valaki nem is tudja igazán, mi állna neki jól, akkor közösen alakítsuk ki az elképzelésnek megfelelő fazont. Amikor divat volt, mindenki festette a szakállát, de ma már újra a naturalista irányzat hódít” – tette hozzá Roland.

AHOVA A BAJNOKOK IS BETÉRNEK

Roland nagy mestere a hajtetoválásnak, így ha szeretnéd, ha a frizurád épp Leo Messi arcvonásait adja vissza, akkor jó helyen jársz, de a bajnokok néha szó szerint is páros lábon toppannak be a Barber Kingbe. Ottjártunkkor épp kedvenc bokszolónk, a félnehézsúly hazai királya, Kis Máté érkezett meg, hogy rendet vágjanak a hajkoronájában.

“Közel három éve járok ide, mi baráti kapcsolatot ápolunk Rolival, egy iskolába jártunk, így nem lehet kérdés, hogy a Barber Kingnél vágatom a hajam. Minden mérkőzés előtt megfordulok itt, ha épp nincs összecsapás, akkor is kéthetente eljövök egy igazításra.” – mondta el Kis Máté, Szeged Sportolója díjas, félnehézsúlyú bajnok bokszoló.

Ha a női magazinok és a kötelező csacsogás helyett te is egy férfias hajvágásra és szakálligazításra vágysz, akkor irány a Moszkvai körút 8/B alatti Barber King!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb