Sport

A dobogó tetején zárták az évet a szegedi gokartos tesók

Szegedi győzelmekkel és újabb bajnoki címmel zárult MNASZ Országos Amatőr Gokart Bajnokság 2020-as szezonja a Hungaroringen.

Szabó Ádám (13) szombaton az utánpótlás szériában (HCK) a korábban megszerzett junior bajnoki címe miatt már csak az I-es kategóriára (60 kg feletti versenyzők) koncentrált, ahol öt pont hátránnyal kezdte meg a hétvégét. Ez azt jelentette, hogy amennyiben győz, akkor ő a bajnok, minden más esetben számolgatni kellett volna.  Ádám nem bízott semmit a véletlenre, az időmérőt magabiztosan nyerte meg. Ezt követően a versenyben is gyorsan biztonságos előnyt épített ki, hét másodperccel győzött  a 18 éves versenytársa, Sonkoly Bálint előtt. Ez pedig a második országos bajnoki címet eredményezte számára. Érdekesség, hogy a junior kategóriában tizenegy versenyből kilenc győzelemmel és két dobogóval a bajnokságban rekordot állított be, ezzel messze kimagaslott a mezőnyből.

Testvére Szabó Zalán (16) vasárnap az OAGB szériában szinten jól kezdett a szabadedzéseken, azonnal az élre állt.  A bajnokság második helye már biztos volt számára, de sajnos az első hely már nem volt elérhető. Ennek ellenére, vagy talán épp ezért, nagyon magabiztos időmérőt futott és az első rajtkockát szerezte meg.  A versenyen sikerült ezt fokoznia, egy pillanatra sem engedte ki a kezéből a vezetést és majd fél kör előnnyel győzött. Mesteri módon zárta az évet öt győzelmével, amivel ugyanannyit szerzett, mint a bajnoki címet elnyerő vetélytársa, Németh Bálint.

A fiúk eredményei magukért beszélnek, az elmúlt években az Országos Amatőr Gokart Bajnokságban nem volt még egy ilyen sikeres testvérpár. Alig több mint két év alatt a helyi versenyekről országos bajnoki címeket és dobogókat szereztek mindketten, ami jól mutatja a tehetségüket. 

Forrás: DAMK Egyesület

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb