Mindenmás

Közel félszáz illegális bevándorlóval szemben intézkedtek Szegeden és környékén

Közel félszáz illegális bevándorlóval szemben intézkedtek Szegeden és környékén. Az egyenruhások november 14-én 0 óra és 24 óra között öt esetben, összesen 18 határsértőt tartóztattak fel Szeged, Röszke, Domaszék és Kiszombor közigazgatási területén.

Ellenőrzésük során a migránsok szír, iraki, marokkói, líbiai, afgán, illetve palesztin állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Fotó: vasarhely24.com

A Csanádpalota autópálya-határátkelőhelyen a román-magyar közös ellenőrzés során egy román honosságú kamionban három határsértőt találtak megbújva az egyenruhások tegnap. A férfiak afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A migránsokkal szemben a román határőrizeti szerv járt el.

Ugyanebben az időszakban a határ mentén szolgálatot teljesítő állomány három esetben, összesen 26 migránst akadályozott meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjen.

Forrás: police.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb