Szegedi Arcok

Papagáj a karácsonyfán? Akár ez is előfordulhat Szegeden!

A hétvégén kezdetét veszi az adventi időszak, sokan már most felkészültek arra, hogy kicsit hangulatosabbá tegyék az otthonukat a közelgő ünnepekre. A régi családi díszek meghittséget árasztanak a lakásba, de az új trendek is arról szólnak, hogy a karácsonyi dekoráció harmonikusan illeszkedjen az otthonunk hangulatába. Követendő példákról és baklövésekről is tanultunk az SSI Home Designnál.

SOKAN MÁR DÍSZÍTENEK

Elindult a karácsonyi dekorszezon, így a Bibó utca 1-ben, az SSI Home Designnál is minden az ünnepi hangulatról szól. Bár látogatásunkkor úgy gondoltuk, hogy nincs még itt az ideje a nagy készülődésnek, az hamar kiderült, hogy ma már nem beszélhetünk túl korai időpontról, ha egy kis téli-karácsonyi meghittséget lehet csempészni az otthonunkba. Ebben szerepet játszik a mostani karanténidőszak is, mert akarva-akaratlanul kénytelenek vagyunk még több időt lakásunkban tölteni.

“A műfenyők miatt már korábban fel lehet állítani a fenyőfát, és most, hogy kicsit zártabbá vált az egész világ, jól eső érzés, ha pár dísszel már ünnepi hangulat fogad otthon bennünket. Bár még mindig rengeteg előre gyártott díszt lehet találni az üzletekben, egyre többen már saját maguknak készítik el az adventi koszorút.” – mondta el Simon Alexandra, az SSI Home Design tulajdonosa.

PAPAGÁJ A FÁN? EZ IS ELŐFORDULHAT!

Díszítés szempontjából még mindig alapsémának számít a karácsonyi gömb és angyalka, míg a gyertyák már kezdenek feledésbe merülni. Vannak ugyanakkor extravagánsabb darabok is, amelyek hallatán mi is felkaptuk a fejünket, de a Simon-testvérek elmondása szerint nagyon népszerűek most Szegeden.

“A legextrább fánk kék-zöld színekkel és papagájokkal díszített fenyőfa, és sokan keresik azokat a megoldásokat, amelyekkel eltérhetnek a rutintól. Most újra nagyon divatosak a kristályos díszek, de mi úgy gondoljuk, hogy a legfontosabb, hogy a fa színében és stílusában is ahhoz a szobához passzoljon, ahol felállítják” – tette hozzá Simon Alexandra, aki szerint a legjobb összhanghoz maximum három színt lehet szerepeltetni a karácsonyfán.

Számunkra új információt jelentett, de a harmónia szempontjából fontos még az is, hogy egymáshoz ne érjenek a díszek, és az alsó ágakat is célszerű üresen hagyni, így sokkal szebb összbenyomást mutat majd a karácsonyfa. A szegedi lakásokba idén jegesmedve és rénszarvas is kerül, ők főleg a gyerekes családoknál számítanak nagy slágernek.

Jó hír viszont, hogy a koronavírus ellenére idén is lehet hívni az SSI csapatát, vagy tanácsot kérni Facebookon, akik az előre megbeszélt stílusnak megfelelően feldíszítik az ünnep legfontosabb kellékét, azaz a fenyőfát.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb