Mindenmás

Napi pakk, hétfő: winter is coming, ma még vehetsz jegyet a buszon Szegeden is

A mai nappal búcsút intünk a naptári ősznek, bár olyan nagy változást a tél sem hoz a Szegedi időjárás életében. Ma van az utolsó nap, amikor még lehet jegyet venni a buszsofőröknél, és azt is megmutatjuk, h véletlenül ne vettél autópályamatricát, akkor hogy úszd meg a büntit. Öltözz melegen, és kezdd a tél első hetét a Szeged365-tel!

MAI, SZEGEDI NÉVNAPOSOK

András, Andor, Amál, Amália, André, Bandó, Dormán, Endre, Tarján, Trajánusz, Tullió – Boldog névnapot kíván a Szeged365!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 353 éve Dublinban megszületett Jonathan Swift ír-angol író és publicista, a Gulliver utazásai szerzője.
  • 210 éve látta meg a napvilágot Oliver Fischer Winchester amerikai fegyver- és lőszergyáros, a Winchester-ismétlőpuska feltalálója.
  • 185 éve jött világra Mark Twain amerikai író, a Tom Sawyer kalandjai szerzője.
  • 146 éve született Sir Winston Churchill brit államférfi, Nobel-díjas író és költő.
  • 145 éve megszületett Heim Pál gyermekorvos, a gyermekápolónői iskola létrehozója.
  • 83. születésnapját ünnepli Ridley Scott filmrendező, A nyolcadik utas: A Halál, Szárnyas fejvadász, a Gladiátor és az 1492 – A Paradicsom meghódítása rendezője.
  • 77 éve megszületett Terrence Malick filmrendező, Az őrület határán és Az élet fája rendezője.
  • 65 éves lett Billy Idol brit punk- és rockénekes, zeneszerző és szövegíró. Egyik legnagyobb slágerét, a White weddignet játszotta 400 zenész a szegedi Dóm téren, 2018-ban, a felvétel végül maga Billy Idol Facebook oldaláig is eljutott:
  • 55 szál gyertyát fúj ma el a tortáján Ben Stiller amerikai színész, rendező, az Apádra ütök, a Zoolander és a Trópusi vihar színésze.

ILYEN IDŐVEL BÚCSÚZIK AZ ŐSZ

Az időjárás egyelőre nem izgatja magát azon, hogy a naptár szerint búcsúzik az ősz: annak dacára, hogy havat már vasárnap délutánra is jósoltak, elmaradt az adventi meglepetés – leszámítva egy minimális, szombat esti havas esőt. Mutatjuk, mire számíthatunk hétfőtől!

NEM VOLT PÁLYAMATRICÁD? ÍGY ÚSZD MEG A BÜNTIT!

Elfelejtettél pályamatricát venni? Netán, mániákus bliccelő vagy? Akárhogy is legyen, van egy klassz hírünk: a jogosulatlan úthasználat miatt kiszabott pótdíjak a fizetési felszólítást követően kiválthatóak lesznek az éves országos matrica megvásárlásával!

MA MÉG VEHETSZ JEGYET A BUSZON

A pénztári nyitvatartás időszakában kötelező elővételt vezet be a Volánbusz december 1-jétől többek között Szegeden is. Az autóbusz-állomáson az érintett időszakokban kizárólag előre megváltott jeggyel, bérlettel vagy egyéb, utazásra jogosító dokumentummal lehet felszállni a járatokra. A részletekről bővebben itt írtunk.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb