Mindenmás

Fának ütközött autóhoz és bajbajutott idős asszonyhoz riasztották tegnap megyénk tűzoltóit

A tegnapi nap folyamán fának ütközött autóhoz és egy bajbajutott idős asszonyhoz riasztották megyénk tűzoltóit. Mindkét eset Hódmezővásárhelyen történt.

FÁNAK ÜTKÖZÖTT EGY AUTÓ A 44-ESEN

Fának ütközött egy személyautó csütörtökön kora este a 4414-es úton, Hódmezővásárhelynél. A város hivatásos egysége végezte el a műszaki mentést, a balesetben egy ember megsérült. 

IDŐS ASSZONY SÉRÜLT MEG

Egy idős asszony elesett lakásában, sérülései miatt nem tudott ajtót nyitni a kiérkező mentőegységeknek. Hódmezővásárhelyre, egy Bercsényi utcai házhoz riasztották a város hivatásos tűzoltóit, akik kézi erővel nyitották fel a lezárt lakást. A gyors beavatkozásnak köszönhetően a mentők megkezdhették a sérült ellátását. 

Fotó: hazipatika.com

Gyakran előfordul, hogy idősebb embertársaink egy elesés vagy rosszullét miatt még az ajtót sem tudják kinyitni a hozzátartozóknak, vagy a mentésére riasztott egységeknek. Ekkor kérik a tűzoltók segítségét, akik legtöbbször vagy a bejárati ajtót felfeszítve, vagy az ablakon át jutnak be a lezárt lakásba. Kérünk mindenkit, hogy figyeljenek most különösen figyeljenek egyedül élő, idős hozzátartozóikra, és a szomszédokra, az időben érkező segítség életet menthet. 

Forrás: Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb