Szegedi Arcok

Respect: szomszédjuknak köszönhetik az életüket a deszki tűzeset elszenvedői

Respect: szomszédjuknak köszönhetik az életüket a deszki tűzeset elszenvedői. Kopasz Dániel tegnap este bebizonyította, hogy igen is vannak még igazi hősök! A deszki férfi gondolkodás nélkül sietett szomszédjai segítségére, amikor nappalijában tevékenykedve óriási zajra lett figyelmes. Azt azonban maga sem gondolta, hogy pár perccel később önzetlensége és bátorsága megmenti egy idős asszony és unokája életét.

Ahogyan arról mi is hírt adtunk a vasárnap esti órákban három tűzesethez is riasztották a szegedi tűzoltókat. Az egyik ezek közül egy deszki, eddig ismeretlen okok miatt kigyulladt családi ház volt, ahol egy fiatalabb fiú és nagymamája tartózkodott. Kopasz Dániel elmondása szerint a nappalijában tevékenykedett akkor, amikor hirtelen egy nagy zajra lett figyelmes. Ezt követően azonnal az utcára sietett és azt látta, hogy két házzal arrébb óriási füsttömeg zúdul ki a szomszéd otthonából.

A deszki hősre hétfőn délelőtt csörögtünk rá telefonon és kértük, hogy ossza meg velünk a részleteket.

„A késő délutáni órákban egy óriási zajra lettem figyelmes, minek következtében rögtön ki is szaladtam az utcára, hogy megnézzem mi történt, majd láttam, hogy két házzal arrébb óriási füst tömeg zúdul ki abból a családi otthonból, ahol tudtam, hogy egy fiatal srác a nagymamájával él együtt. Odaszaladtam és azt láttam, hogy a srác már kijutott, a ház viszont már kívül-belül lángol. Azonnal riasztottam a katasztrófavédelmet és közben megkérdeztem tőle, hogy van-e még valaki odabenn, mire ő azt válaszolta, hogy igen, a nagymamája, ő pedig néhány perccel korábban az emeletről ugrott ki az udvarra. Ebből sejtettem, hogy a nagy zajt ő okozta. Ezt követően a telefonommal világítva elindultam befelé a házba az asszonyért. A folyosón meg is találtam őt, majd segítettem neki a kijutásban, minden bizonnyal a szobából indult meg maga is a tűz elől menekülve.”

Dani mindeközben arra kérte az ott lakó srácot, hogy áramtalanítsa a házat, illetve kapcsolja le a gázt.

„Miután kihoztam a lángoló házból a nénit, szóltam a páromnak, hogy hozzon neki meleg ruhát és mielőbb értesítse a mentőket. Időközben megérkeztek a tűzoltók és a rendőrök is. Borzalmas volt látni, ahogy a tűz egy pillanat alatt felfalja az otthonukat.”

A deszki fiatalember elmondása szerint eddig még soha sem találkozott ilyen vagy ehhez hasonló, komoly tűzesettel, annak ellenére, hogy egy közeli gumigyárban dolgozik és foglalkozásából adódóan létesítményi tűzoltóként is helyt kell, hogy álljon, ha a helyzet úgy hozza. És, hogy mit érzett mindezek után? Szomorúságot a tragédia miatt és boldogságot azért, mert segíthetett. Örömmel töltötte el az, hogy segíthetett és reméli, hogy a fiatalember is, aki tudomása szerint kisebb füstmérgezést szenvedett és a néni is, aki viszont égési sérüléseket is szerzett mihamarabb meggyógyulnak.

A beszélgetés végén a hős elárulta, hogy ma reggel munkába menet újra elsuhant a ház előtt, ami használhatatlanná vált. Reményei szerint azonban szomszédjainak mihamarabb lesz hova menniük, mire elhagyhatják a szegedi kórházat.  

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb