Sport

Boldog szülinapot Pick Szeged! – ma 59 éves a legendás szegedi csapat

Pontosan ma 59 éve, 1961. december 16-án alakult meg a Napfény városának legendás férfi kézilabda csapata, a MOL – Pick Szeged, büszkeségeink, akikért azóta is kéken dobban minden szegedi szív.

Fotó: Török Kornél, szeged365.hu

Több mint fél évszázada Dr. Bérczi Mihály és Ludányi Márton álmodta meg a Szegedi Előrét, és tették le az alapokat. Misi bácsi emelte profi, NB I-es szintre a csapatot, hozott létre egy olyan klubot, amely megmutathatta magát a nemzetközi porondon is. Marci bácsi játékosokat nevelt, olyan kézilabdásokat, akik már rengeteg örömet szereztek nekünk.

Fotó: Török Kornél, szeged365.hu

“Most nem tudunk együtt ünnepelni, pedig a közösségünk ad mindig olyan erőt, amelyből energiát tudunk meríteni. Az erő pedig most nagyon kell, hiszen még idén is komoly feladatok várnak ránk. Máris itt az első, a csütörtöki magyar rangadó. De jó lenne megint kékbe öltözve látni a szentélyünket, az újszegedi sportcsarnokot! És hallani azt a szurkolást, amelynek Európában hatalmas híre van. Az ellenfelek mindig kiemelik, hogy ami Szegeden van, egyedülálló és félelmetes. Lesz még ilyen hangulat, bízunk benne, hogy hamarosan újból együtt lehetünk, mi, a kékek!” – olvasható a csapat ünnepi közleményében.

Boldog születésnapot Pick Szeged! Hajrá Kékek!

Forrás: pickhandball.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb