Közélet

Ahonnan még Norman Bates is sikítva menekülne: így fest 2020-ban a 822 milliós támogatásból felhúzott Kisteleki Szellemhotel

Megvan még a “kisteleki szellemhotel” története? A sztori még 2012-re nyúlik vissza, amikor is 822 millió forintos uniós támogatást kapott egy szegedi cég a Hungaromed Hotel**** és Komplementer Gyógyászati Központra, Kistelekre. A holisztikus hotelt építtető, 26 éves szegedi lány által alapított (?!) vállalkozás csúnyán belebukott a dologba, bár a támogatást 2015-ben kifizették, a képeken látható förmedvény lett a projekt végeredménye. Következzen egy év végi helyzetjelentés az egyik Szeged365 olvasó jóvoltából, a Blair Witch Project című filmet idéző fotókkal a hotelből, ahonnan még a jó öreg Norman Bates is sikítva szaladna el.

OLVASÓI HELYZETJELENTÉS A SZELLEMHOTELBŐL

Köszönjük a tudósítást és a fotókat olvasónknak, zseniálisak, szürreálisak és rémisztőek egyszerre. Kalandra fel, kezdjük egy hangulatos kis képpel kívülről:

…majd egy másikkal, belülről:

Klassz látni, hogy a 822 millió forint ennyire jó helyre került. Az olvasónk sorait szó szerint idézzük:

Azt hiszem nem túlzás azt mondani, hogy a természet visszavette magának a területet. Még egy nagy nyulat is láttam a szálló mögött, de olyan gyors volt, hogy nem tudtam lekapni. Az épület földszintjét ellepték a galambok és az ürülékük.Igazából tényleg elég kísérteties a hely. Megmernék rá esküdni, hogy végig amíg ott fotóztam,úgy éreztem, valaki figyel, de ez inkább csak a hely atmoszférája miatt volt. Ami valós horror a helyben, az inkább az, hogy mennyire életveszélyes. Nincs lezárva, bárki bemehet és az otthagyott sörösdobozok és piásüvegek alapján szerintem néha páran meg is látogatják a helyet. Csak idő kérdése, hogy mikor zuhan valaki a nyitott liftaknába és hal helyben szörnyet.

A Szeged365 olvasói bátor gyerekek, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az alábbi, helyszínen lőtt képek (by Robi) – az elsőn még a kötelezően kirakós Széchenyi 2020 óriástábla is ott virít, rajta az impozáns pályázati összeggel:

A KISTELEKI SZELLEMHOTEL TÖRTÉNETE

A szövevényes sztori elég nagyot ment anno a médiában, az Átlátszó egy Royal Casa nevű, 2010-ben Szegeden bejegyzett cégről írt, melyet az akkor mindössze 26 éves V. Terézia alapított. A portál szerint a vállalkozás 2011-ben 3,4 millió forint bevételt ért el, 2012-ben már negatív eredménnyel számolt, 6,5 milliós mínuszban zárta az évet, a 822 milliós uniós támogatást is ekkor nyerte el. Az utóbbit holisztikus, vagyis alternatív gyógyításra kapta meg azért, hogy létrehozzák a Hungaromed Hotel**** és Komplementer Gyógyászati Központot Kisteleken, Szegedtől 35 km-re, természetközeli körülmények között. Ez utóbbi, mint a fotókon is látszik, nem jött össze. Mint a portál megírta, a Széchenyi 2020 pályázati nyilvántartása szerint az uniós támogatás teljes összegét 2015-ben fizették ki, de már egy új tulajdonosnak, aki szintén belebukott a szállodafejlesztésbe. A szellemhotelt végül árverésen próbálták eladni 500 millió forintért, amely végül nem sikerült.  

Egy hangulatos fotó (talán egy wannabe úszómedencéről…?), a végére:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb