Közélet

Több ezer óvodai és iskolai dolgozót tesztelnek a hétvégén, Szegeden a kormányhivatalban zajlik a munka

99 kijelölt helyen, több ezer óvodai és iskolai dolgozót tesztelnek le szombaton és vasárnap a január 4-i iskolakezdés előtt. A mentőszolgálat és a kormányhivatalok mintavételi pontjain már zajlik a tesztelés, amelyeket Szegeden jelentős részben az SZTE orvostanhallgatói végeznek, a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal Rákóczi téri és Derkovits fasori épületeiben.

ÖT HELYSZÍNEN FOLYIK A TESZTELÉS A MEGYÉBEN

A tesztelésre a pedagógusok online foglalhattak időpontot, őket vasárnap este 7-ig az alábbi helyszíneken várják a megyében:

  • Szeged, Rákóczi tér 1.
  • Szeged, Derkovits fasor 7-11.
  • Hódmezővásárhely, Rárósi út 110.
  • Makó, Deák Ferenc utca 6.
  • Szentes, Kossuth tér 6.

TÖBB, MINT HÉTEZREN REGISZTRÁLTAK

Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár szilveszter előtt azt nyilatkozta, addig 7400 iskolai és óvodai dolgozó regisztrált. A tesztelést azoknak javasolják, akik tüneteket vettek észre magukon, illetve a téli szünetben történt kontaktusok miatt szeretnének megbizonyosodni arról, hogy nem fertőzöttek. December eleje óta több célzott, csoportos tesztelést végeztek el az óvodai és iskolai dolgozóknál, a részvétel a vártnál alacsonyabb volt.

RÉSZVÉTELI ÉS POZITIVITÁSI ARÁNYOK, EDDIG

A bölcsődékben, óvodákban, iskolákban 181 ezer dolgozó bevonásával végzett tömeges tesztelés eredménye a következő volt:

  • A bölcsődei dolgozók 79 százaléka, 11 113 ember vett részt a tesztelésben, és 195 pozitív teszt lett. Ez 1,8 százalékos arányt jelent.
  • Az óvodai dolgozóknál 74 százalék volt a részvételi arány, 34 964-en mentek el a vizsgálatra. Közülük 811 fertőzöttet találtak. Itt 2,3 százalék volt a fertőzöttek aránya.
  • Az általános iskolai dolgozóknál, oktatói-nevelői munkát végzőknél 73 százalékos volt a részvételi arány. 95 102 dolgozót teszteltek, 2170 pozitív teszt lett, ami 2,3 százalékos pozitivitási arányt jelent.

Forrás: MTI, Telex, Nemzeti Népegészségügyi Központ

Fotók: MTI, Mónus Márton és Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb