Mindenmás

Lövések miatt riasztották a rendőrséget a Bartók térre (frissítve)

Nagy szabású rendőrségi akció folyik a szegedi Bartók tér melletti Mikszáth Kálmán utcában, olvasói információink alapján lövések miatt riasztották a hatóságot fél 11 körül, a helyszínen jelenleg 8-9 rendőrautó is kint van. A Csongrád-Csanád megyei Rendőrkapitányság sajtóosztálya még nem tudta megerősíteni az akció okait, amint érkezik infó, jövünk vele!

FRISSÍTVE (11.04): MEGÉRKEZTEK A HELYSZÍNI FOTÓK

Befutottak Török Kornél kollégánk fotói, közben két, az eset szomszédságában, a Mikszáth Kálmán és a Török utca sarkán lakó hölgytől azt az információt kaptuk, szerelmi ügy miatt történhetett a dolog. Fontos: ez nem a rendőrség hivatalos álláspontja, az ő megerősítésük még nem érkezett meg.

FRISSÍTVE (11.37): BEFUTOTT A HÉT POÉNJA

Sírni fogtok.

Szerencsére a nevetéstől, megérkezett a rendőrség hivatalos közleménye, a jelek szerint nem történt dráma:

Elfogták a férfit…

…aki tényleg lőtt, többször is, hirtelen felindulásból.

…az udvarban lévő galambokra!

Innentől jöjjenek a rendőrség hivatalos sorai, Szabó Szilviától, a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivőjétől:

“Garázdaság miatt indult eljárás egy szegedi férfi ellen, aki gáz- és riasztófegyverrel galambokra lőtt egy belvárosi ingatlan udvarán. A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenységirányítási Központjába 2021. január 8-án 9 óra 33 perckor érkezett bejelentés arról, hogy lövést hallottak az autóbusz-pályaudvar közelében. A kiérkező rendőrök rövid időn belül elfogtak egy férfit, aki lakásának udvarán gáz- és riasztófegyveréből adott le lövést, hogy elzavarja az őt idegesítő galambokat. A férfi ellen garázdaság miatt indul eljárás a Szegedi Rendőrkapitányságon.”

Szóval, a világ megmenekült, lövöldözés bizony volt, de nem emberekre. Arról még nincs hír, hogy hány galamb sérült meg a drámai esetben, minden esetre el tudjuk képzelni az illetékesek arckifejezését, amikor megtudják, hogy egy madarakra lövöldöző szegedihez kellett 9 rendőrautót és nagyjából 15-20 rendőrt kivezényelni. A hölgyektől kapott információ a jelek szerint téves volt, bár, az is lehet, hogy egy szerelmi ügy miatt húzta fel magát a történet főhőse annyira, hogy a galambokon akart bosszút állni. Ejnye.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb