Közélet

Kásler szerint, néhány hónapon belül visszatérhetnek az első hullám forgatókönyvéhez hasonló intézkedések

Már most eredményei vannak a járvány ellen megtett intézkedéseknek. Ha a körülmények nem változnak, néhány hónapon belül két számjegyűvé válhat a napi fertőzések száma, és visszatérhetnek az első hullám forgatókönyvéhez hasonló intézkedések – mondta Prof. Dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere az Életközelben legújabb adásában.

A miniszter továbbá kiemete, hogy az oltások ideje alatt továbbra is fenntartják a járványügyi intézkedéseket mindaddig, amíg az átoltottság kellő mértékű lesz. Az oltási rendszert érő vádakkal kapcsolatban a miniszter leszögezte, hogy a magyar oltási terv aszerint lett kidolgozva, hogy milyen tempóban érkeznek a vakcinák Magyarországra – adta hírül a Magyar Nemzet.

MAGYARORSZÁG TÖBB VAKCINAGYÁRTÓVAL IS LESZERZŐDÖTT

Emlékeztetett továbbá, hogy Magyarország több vakcinagyártóval is leszerződött. A Pfizer–BioNTech-vakcina esetében az Európai Unió szerződött a gyártóval, az unió rendelte meg és osztja szét a vakcinákat a tagállamok között. Az egészségügy átalakításával kapcsolatosan a miniszter úgy fogalmazott: megszületett a jogállás, rendezték az orvosi munkaviszonyt és fizetéseket, amelynek köszönhetően két év alatt az orvosok bére két és fél, háromszorosára emelkedett. A struktúra átalakítása folyamatban van, melynek két fő szempontja az alapellátás átalakítása, valamint a társadalmat leginkább sújtó betegségekre adott válasz.

Forrás: Emberi Erpforrások Minisztériuma Facebook oldala/Magyar Nemzet

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb