Mindenmás

Több mint 200 adag ételt osztott ki a rászorulók számára a Szegedi Felsővárosiak Civil Egyesülete

Tejszínes karfiolfőzelék zöldségfasírttal volt a menü azok számára, akik pénteken ellátogattak a Szegedi Felsővárosiak Civil Egyesülete és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közös ételosztására a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Nappali Melegedőjébe a Csanádi utcába. A jótékonysági akción több mint 200 ételt osztottak szét a rászorulók között.

Fotó: Török Kornél, szeged365.hu

Tóth Bogyó István, a Szegedi Felsővárosiak Civil Egyesületének elnöke elmondta, az utolsó falatig minden ételt kiosztottak, egy részét helyben elfogyasztották, de az egyesület arról is gondoskodott, hogy legyen elvitelre is egy-egy adag. Sokan jönnek el ilyenkor hajléktalanok, nagycsaládosok és idősek is, akik a meleg étel mellett ez alkalommal citromot és mandarint is kaptak, sőt az adományozóknak hála ruhákat is tudtak biztosítani a rászorulóknak. A Csanádi utcai ételosztással párhuzamosan körülbelül 50-60 adag ételt kiszállítottak a domaszéki és ásotthalmi nagycsaládosok részére is a pénteki nap folyamán.

Fotó: Szegedi Felsővárosiak Civil Egyesülete

Az egyesület elnöke abba is beavatott, hogy az ételosztásra korábban mindig decemberben kerítettek sort, de az elmúlt években ebben az időszakban annyira megnőtt az emberek adakozási kedve, hogy sokkal inkább szükségesnek látták áttenni január elejére a jótékonysági akciót, hiszen ilyenkor már kevesebb adomány érkezik, nagyobb szüksége van erre a lehetőségre a rászorulóknak.

Fotó: Szegedi Felsővárosiak Civil Egyesülete

A Szegedi Felsővárosiak Civil Egyesülete az éveleji hagyományos ételosztáson kívül is rendszeresen támogatja a rászorulókat, minden pénteken hasonlóan ételt osztanak azok számára, akiknek szükségük van rá az egyesület klubjában. A járványhelyzet miatt ez a lehetőség most szünetel, de Tóth Bogyó István reményei szerint februárban már újra indulhat a jótékonysági akció.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb