Szegedi Arcok

Szegedi Facebook csoportban pörögnek a mormonok

Önkéntesek vagyunk, és azért vagyunk itt, hogy szolgáljunk. Bármire is legyen szükségetek, szívesen segítünk!” – hirdeti a poszt, amely pár napja tűnt fel a Facebook Szegeden láttam csoportjában. Az üzenet szerint három fiatal mormon srác, akik nem olyan régen költöztek Szegedre ajánlják fel segítségüket városunk lakóinak, gyakorlatilag bármiben: ha kell az angol tanulásban segítenek, ha arra van szükség virágot öntöznek, faleveleket gereblyéznek, vagy éppen eltakarítják a havat, a lényeg, hogy Szeged egy jobb, boldogabb hely legyen. Cserébe pedig nem kérnek semmi mást, csakhogy a kommentelők ajánljanak számukra egy jó éttermet a Napfény városában.

Azt már eddig is megszokhatták a szegediek, hogy különféle alternatív vallások képviselői az utcán megszólalva próbálják terjeszteni az igéjüket, vagy éppen közelebbi kapcsolatba kerülni a járókelőkkel, de a mostani eset egészen különleges: úgy fest, a Szegeden állomásozó amerikai mormonok felfedezték maguknak a virtuális térben rejlő lehetőségeket, azokon belül pedig az egyik legnépszerűbbet, a Facebook csoportokban történő ismerkedést.

A hozzászólások gyorsan be is indultak, és a csoport tagjai össze is gyűjtötték Szeged gasztro krémjét, ahol lehetne ugye egy jót enni, abban az esetben, ha a koronavírus járvány miatt nem lenne minden zárva.

Ötletek is érkeztek szép számmal a szegediektől, milyen segítséget vennének igénybe a három muskétástól. Többen lecsapnának az ingyenes angol tanulási lehetőségre, sokan a belváros takarításában, szemétszedésben látnák az igazi segítséget, vannak olyanok, akik a kerti munkákat osztanák meg a fiúkkal, vagy azzal a javaslattal éltek, hogy az egészségügyben lenne a legnagyobb szükség az önkéntesek munkájára, de volt olyan kommentelő is, aki egyenesen a harmadik híd felépítését szorgalmazná a segítő szándékú fiataloktól.

Fotó: google.com – Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza, Szeged

Természetesen, mivel napjainkban talán nem megszokott az ingyenes, önzetlen segítség, vannak olyanok is, akik hátsó szándékot sejtenek a fiúk felajánlásai mögött. „Ez egy sima piackutatás egy gyenge és átlátszó bugyiba csomagolva” – olvasható az egyik kommentben – „Segítenek, ha megtérsz és tolod a kis bizniszüket, ami kb. egy MLM” – írja egy másik hozzászóló. A legtöbben azonban pozitívan és örömmel fogadták a fiúk ötletét, és soraikban buzdították őket tervük megvalósításában. „Hozzánk jártak angolul beszélgetni és nagyon kedvesek! Az hogy a vallásról is beszélnek az is belefér és nem voltak tolakodóak egyáltalán!” – vélekedett egy másik kommentelő a fiúk segítségnyújtásáról.

Ha szeretnél többet megtudni a mormonokról kattints ide.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb