Sport

UFC kibeszélő Sárközi Robival: hóesés és vérfürdő a Holloway vs Kattar meccsen

Na jó, hóesés csak nálunk, Szegeden volt. Ami viszont nagyon is volt az év első UFC gáláján, Abu Dhabiban: rengeteg KO, Rocky-filmekbe illő totális háború és valami, amire a koronavírusjárvány kitörése óta minden MMA rajongó csillogó szemekkel várt – közönség! A UFC on Fight Island 7: Holloway vs Kattarra ugyanis végre – valahára nézőket is beengedtek. Érkezik 2021 első UFC kibeszélője, a szegedi MMA legenda Sárközi Robi tolmácsolásában.

UFC kibeszélő: a sorszámozott gálákat követő sorozatunk anno a harmadik Miocic vs Cormier összecsapással vette kezdetét (UFC 252), szakértőnk a közismert szegedi fighter, Sárközi Róbert. Robi a magyar MMA egyik úttörője, aki manapság már nem csak a küzdőtéren, hanem mint a Szegedi Küzdősport Klub vezetőedzője és menedzsere is gőzerővel dolgozik a sportág hazai felemelkedésén. A 44 éves sportember tanítványai gyakori résztvevői nemzetközi és amerikai MMA gáláknak, a Szegedi Partfürdőre szervezett edzőtáboraiba pedig az ország minden részéről érkeznek a bunyósok.

“Hu b…..g” – kiáltotta vasárnap reggel a telefonba Robi, akit annyira felpörgetett az év első UFC gálája, hogy közel önkívületi hangulatban kezdte el elemezni a főmeccset. A szegedi MMA ikon lelkesedése jogos: gyönyörű szegedi hóeséssel és irgalmatlan pofonokkal indított a vasárnap reggel, a komplett Fight Night parázs hangulatban zajlott. A UFC on Fight Island 7: Holloway vs Kattar egyébként ékes példája volt annak, hogy nem kell Jon Jones vagy Connor McGregor ahhoz, hogy igazán nagy bunyókat lássunk, a főkártya 5 mérkőzéséből 3 idő előtt ért véget, ráadásul a maradék kettő is irtózatos háborút hozott.

ILYET A ROCKY FILMEKBEN LEHET LÁTNI

A UFC Fight Island 7 főmeccse a Max Holloway (21-6) vs. Calvin Kattar (22-5) pehelysúlyú összecsapás volt, a tét a kihívói pozíció megszerzése volt, a győztes mehet majd a bajnoki címért. “Egészen elképesztő volt, amit Holloway művelt, gyakorlatilag rommá verte az ellenfelét, sőt, még arra is maradt ideje, hogy az utolsó menetben – meccs közben – melegebb éghajlatra küldje a szervezet fejeseit” – magyarázta lelkesen Robi, aki többször is visszanézte – hallgatta a történteket, szerinte az ex-bajnok ezt kiabálta ki a ketrecből: “…most pontozzátok el a meccsemet, most pontozzátok el!” A helyzet szürreális volt: miközben Max péppé verte nyomorult Kattart, két pofon között Dana White – ot és csapatát osztotta, akik tavaly (szerinte) félre pontozták az Alexander Volkanovski elleni csatáját (szerintünk is), amely a bajnoki cím elvesztésével járt. Holloway mindent letaglózó teljesítménye mellett Robi a csodával határos módon talpon maradt, péppé vert arcú Kattart méltatta: “Gyerekek, ez a srác mindent kibír. Megnéztem volna úgy, hogy nincsenek menetek és 5 perces limit, lehet, hogy okozott volna meglepetéseket.”

Amiben egyet értettünk Robival: Max Holloway és Calvin Kattar gyakorlatilag a Rocky összes részét lejátszotta, ilyen brutális állóháborút még ebben a sportágban is ritkán látni.

ROBI SZÍVESEN ELPOSTÁZ PÁR FOGVÉDŐT HERB DEAN-NEK

A gála szervezői a poénos hangulatról is gondoskodtak, igaz, nem szándékosan. A Punahele Soriano vs Duško Todorović meccsen egy brutális balegyenest követően a szerb srác fogvédője elszállt, mint a vadludak. Az ellenfél korrekt volt, miután a látszólag vakon lévő Herb Dean bíró nem vette észre, hogy mi történt, ő maga szólt, hogy állítsák le a meccset, keressék meg Todorović fogvédőjét. Az igazi show ezt követően jött: a világ leghíresebb küzdősport bírója, a világ legnagyobb küzdősport szervezetének 2021-es debütáló gáláján egy percig kereste térden csúszva a szőnyeg alá esett fogvédőt.

Érted?

Nem volt bekészítve 10 másik, addig nem ment tovább a meccs, amíg nyomorult Herb Dean meg nem találta. Szürreális. Robi ennek kapcsán üzente a szervezet illetékeseinek: nála bőven van tartalékban a párszáz forintos kellékből, szívesen postáz 10-15 darabot ilyen helyzetek esetére.

https://www.youtube.com/watch?v=-0G2AgcSAug

Robi egyébként sajnálta a szerb srác vereségét, nagyon közeli barátságot ápol vele és az edzőivel, szerinte jóval több van Todorović – ban, mint amit tegnap este láttunk.

2021-BEN IRÁNY AZ AMERICAN TOP TEAM ÉS A GLADIATOR CHALLENGE

“Elkezdtük az edzéseket, a tavasz végéig már tele a versenynaptárunk” – újságolta Robi, aki februárban viszi először ketrecbe a Sárközi MMA Team versenyzőit. “Az egyik srácunk, Bernáth Pisti már kint van az Egyesült Államokban, az American Top Team-ben, a többieket pedig úgy fest, be tudom juttatni az amerikai Gladiator Challengbe, szóval, durva 2021-es évre készülünk!”

Apropó, Bernáth István.

A közismert nehézsúlyú ökölvívó MMA-ban próbálja ki magát az idén, miután tavaly pont a Szeged Fight Night-on hívták ki. Pisti korábban Manny Pacquiao edzőjével, Freddie Roach-csal is edzett, sőt, anno magával Tyson Furyval is összecsapott. A pofonkirály útját most Robi menedzseli, jelenleg a világ egyik legnagyobb klubjában, az American Top Teamben készül. Hogy mi újság odakint, hamarosan eláruljuk: a Szegediek a Világ Körül soron következő epizódjában egy kicsit kilátogatunk hozzá, részletek hamarosan!

Fotók: Jeff Bottari/Zuffa LLC

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb